Szanyi Tibor szerint nem zárják ki a lázadó hódmezővásárhelyi jelöltet

A szocialista EP-képviselő úgy véli, „nem gömbölyű” a párt döntését semmibe vevő Hernádi Gyula története

MN
2018. 01. 16. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„No, ez a hír nem ilyen egyszerű. Nem fogjuk kizárni Hernádi Gyulát” – ezzel a megjegyzéssel osztotta meg a Hódmezővásárhelyen független jelöltként induló szocialista politikus kizárásáról szóló hírt Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője saját Facebook-oldalán. Szanyi nem részletezte, vajon miért nem igaz a hír, csak annyit írt egy kommentben: „Mert az alaphelyzet sem gömbölyű.”

Mint arról beszámoltunk, az MSZP hódmezővásárhelyi szervezete „megdöbbenve értesült” arról, hogy egyik tagjuk, Hernádi Gyula elindul a február 25-i időközi polgármester-választáson. A vásárhelyi MSZP korábban döntést hozott arról, hogy – akárcsak a többi ellenzéki párt – a független Márki-Zay Pétert támogatja. Ezért a szervezet elindítja Hernádi kizárását a pártból, mivel egy érvényes pártdöntéssel szembemenve „akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését”.

Korábban azt is megírtuk a Délmagyar nyomán, hogy Hernádi független jelöltként jelezte részvételi szándékát az időközi választáson. Hernádi korábban kétszer indult a polgármesterségért MSZP-s színekben, két cikluson át önkormányzati képviselő is volt a városban. Állítólag egy telefon inspirálta indulásra, egy barátja hívta fel, mondván, nem hagyhatják cserben a vásárhelyi baloldali érzelmű embereket azzal, hogy nem indítanak egyetlen jelöltet sem.

A Magyar Nemzet keresi az MSZP vezetőit, hogy megtudjuk, mi áll Szanyi posztjának hátterében, valóban elnézik-e Hernádinak, hogy szembemegy a párt döntésével. Amint válaszokat kapunk, közöljük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.