Szijjártó nem tudta, hogy Gorka Sebestyént itthon körözik

A KKM szerint nem tartozik a találkozók előtti felkészüléshez a Police.hu böngészése.

MN
2018. 01. 20. 11:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szijjártó Péter nem tudott az elfogatóparancsról, magas rangú fehér házi munkatársak esetében a Police.hu átnézése nem tartozik a felkészüléshez” – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium a 444-gyel, miután a portál csütörtökön megírta, hogy a tárcavezető tavaly márciusban úgy találkozott Gorka Sebestyénnel Washingtonban, hogy hazánkban körözi a rendőrség Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadóját.

Az igaz, hogy Szijjártó Péternek nem feladata ellenőrizni a Police.hu körözési listáját, mielőtt a Fehér Házba utazik; a KKM-nek viszont feladata lenne a külügyminiszter külföldi találkozói előtt felkészülni, illetve a minisztert felkészíteni abból, hogy ott kivel fog találkozni.

A portál megjegyzi: a magyar állam azért tart fent évi sok milliárd forintba kerülő apparátust – ideértve a KKM észak-amerikai főosztályát, a követségeket, a diplomaták hálózatát, a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatalt és más szervezeteket –, hogy többek között jelentésekkel is segítse a kormány munkáját, amelyekből aztán a minisztert tájékoztatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.