Tállai András elszólta magát: Próbáljuk megcsinálni, amit a Jobbik mond

A NAV elnöke szerint az ellenzéki párt témaválasztása és a felvetése is valóságos volt.

Tompos Ádám
2018. 01. 29. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös hangfelvétel került ki a legismertebb videómegosztó portálra: Tállai András NAV-elnök arról beszél, a kormánypárt megpróbálja megcsinálni mindazt, amit a Jobbik mond. A Fidesz–KDNP mezőkövesdi országgyűlési képviselője elismeri azt is, hogy az ellenzéki pártnak mind „a témaválasztás és a felvetés is valóságos”. A videót Sneider Tamás, a Jobbik és a parlament alelnöke töltötte fel a megosztóra, majd így kommentálta a Facebookon:

„Ezután senki nem mondhatja, hogy a Fidesznek nincs programja. Van. Nem is akármilyen. Tessenek csak figyelni!”

Arról, hogy a felvétel hol és mikor készült, Sneider nem ír. Elképzelhető az is, hogy 2014 előtti, emlékezetes, ebben az időszakban Vona Gáborék rendszeresen hangoztatták is, hogy a Fidesz úgy beszél ugyan, mint a Jobbik, de úgy cselekszik, mint az MSZP.

Beszéljünk a Jobbikról. Hát megállt a szárnyalás. Ennyi volt. Persze erre a Fidesz is rájátszik, hiszen azokat a témákat, amiket a Jobbik mondott Hozzá kell tenni, hogy a témaválasztás és a felvetés is valóságos volt, azt gondolom, a választások előtt. Hát azért valljuk be őszintén, hogy odafigyelünk, hogy mit mond a Jobbik, és próbáljuk azt megcsinálni a parlamentben. Ilyen egyszerű. Így aztán fogy a levegő, meg fogy a téma.

A gyakorlatban mindez akkor mutatkozott meg a legjobban, amikor Tállai „letelefonált” választókörzetébe a különösen magas benzinárak miatt, és a Facebookon is eldicsekedett vele, ami minimum aggályos az adóhatóság vezetője részéről, úgyhogy nem csoda, hogy a húzására még a világsajtó is felfigyelt.


Azt már nem fűzte hozzá a közösségi portálon tett bejegyzéséhez a NAV-elnök, hogy Fügedi Richárd mezőkövesdi jobbikos önkormányzati képviselő bejelentette, panaszt tesz a versenyhivatalnál kartellgyanú miatt, ugyanis a matyó városban úgy 40 forinttal volt drágább a benzin, mint a környéken.

A Fidesz egyetlen mondattal reagált közleményében:

„Ez nem más, mint a reménytelen helyzetben lévő Jobbik és a Simicska-média nevetséges akciója.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.