Tanmedence helyett az elit gyűjtőhelye – Juhász feljelentést tesz

Eredetileg a diákoknak szánták a luxussportcentrumot.

MN
2018. 01. 17. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt Juhász Péter, miután a Hvg.hu megírta: a budavári diákok sportolására szolgáló tanmedencének kellene üzemelnie az I. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Oxygen Wellnessben, de csak a politikai és gazdasági elit lubickol a luxussportcentrumban. A lap szerint az alig 270 méterre található iskolából ezért duplaórán kell másik uszodába buszoztatni a tanulókat, miután még panaszkodtak is rájuk az exkluzív sportközpont vendégei.

Az önkormányzat pályázatában ki is emelik, hogy azt az ajánlattevőt részesítik majd előnyben, akinek anyaga tartalmazza a tanuszoda megvalósítását. A budavári polgármester a HVG.hu-nak azt mondta, visszautasítja, hogy ő több esetben azt állította volna, hogy a fitnesszközpont a kerületi diákok és a tömegsport ügyét szolgálja majd. Szerinte a gyerekeknek és a tanároknak egyszerűbb másik uszodába járni a sétatávolságra lévő helyett.

Juhász Péter Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentést tesz az ügyben.

– Jellemző a Fidesz kormányra, hogy gyereknek, szegényeknek, helyben élő polgároknak ígérnek fejlesztéseket, majd a szupergazdagoknak valósítanak meg mindent. Így történt ez most is – fogalmazott az Együtt elnöke, és leszögezte, a pályázati kiírás szerint tanuszodának kellene üzemelnie ezen az önkormányzati ingatlanon, nem „Seszták Miklós köreihez köthető szupergazdagokat kiszolgáló wellnessközpontnak”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.