Tiborcz-ügy: nagyot ferdített Lázár János

A kormányinfón azt próbálta megmagyarázni, miért nem hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést.

Katona Mariann
2018. 01. 19. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mondott igazat Lázár János, amikor a csütörtöki kormányinfón azt próbálta megmagyarázni, miért nem hozzák nyilvánosságra a miniszterelnök vejének – Tiborcz Istvánnak – volt cégénél súlyos szabálytalanságokat feltáró OLAF-jelentést – erről írt az Index.

A miniszter azzal érvelt, hogy a baloldal számára kínos 4-es metró ügyében sem az OLAF jelentését tették közzé, hanem azt a dokumentumot, ami jóval később, az Európai Bizottsággal történt egyeztetésről szól.

 

A hírportál azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány internetes oldalán az OLAF-jelentés található meg, még a cím is az, hogy „OLAF-jelentés a 4-es metró beruházásról”.

Ismert, az unió csalás elleni hivatala Tiborcz volt cége kapcsán azt javasolja Brüsszelnek, hogy kérje vissza a vizsgált projektekre elköltött 40 millió eurót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.