Titkolja az iskola, hogy kiszappanozta-e a tanár egy hétéves kislány száját

Azt sem árulják el, felelősségre vontak-e valakit az esettel kapcsolatban.

Hutter Marianna
2018. 01. 31. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is titkolja a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, hogy valóban kiszappanozta-e egy pedagógusuk a náluk tanuló hétéves kislány száját. Néhány napja robbant a hír: egy nagymama a közösségi oldalán arról írt, hogy unokája az esetet követően félelmében bepisilt, és egész nap a pisis ruhájában tartózkodott az iskolában, azóta pedig fél a szobájában villany nélkül maradni.

Lapunk az esetet követően kereste az iskolát vezető Kazi Máriát, aki arról beszélt: kiragadott, kiszínezett dolgot állított a nagymama – ráadásul a szülők tudta nélkül. Elmondta, korábban nem volt panasz az érintett pedagógusra, és a mostani eset után is hangsúlyozta a szülő, továbbra is szeretné, hogy ez a pedagógus tanítsa a gyereket, mert meg van vele elégedve. Hozzátette: céljuk, hogy ha lezárult a vizsgálat, tájékoztassák a sajtót, mert olyan vád érte az iskolát, hogy muszáj elmondaniuk az álláspontjukat.

Ehhez képest már kevésbé volt készséges az igazgató, mikor szerdán kerestük. Ekkor mindössze annyit mondott telefonon: az iskola honlapjára feltettek egy közleményt, amelyben mindent megfogalmaztak, és bővebben nem szeretne hozzáfűzni semmit, majd további kérdésünk közben bontotta a vonalat. Az említett közlemény egyébként nem sok konkrétumot nem tartalmaz. Mint írták, két alkalommal is kivizsgálták az ügyet. „Az érintettekkel az ügyet az intézményvezető tisztázta, a szükséges intézkedést megtette” – állították. Hozzátették azt is: az édesanya gyermeke személyiségi jogai érdekében nem járul hozzá, hogy az üggyel kapcsolatban bármiféle részlettel szolgáljon az intézmény a sajtó számára, és kérik a média képviselőit ennek a tiszteletben tartására.

Vagyis az iskola még csak azt sem közölte, hogy megállapították-e az érintett pedagógus felelősségét, és ha igen, akkor ez milyen következményekkel járt rá nézve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.