Több közbeszerzésnél is szaktanácsadó Habony Árpád ügyvédje

A Népszava szerint zömében a fővároshoz kötődő kiírások mellett tűnik fel Kovács Loránd a neve.

MN
2018. 01. 19. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő nem hivatalos tanácsadóját is képviselte az az ügyvéd, akinek neve egyre többször bukkan fel fővárosi közbeszerzések környékén – tudta meg a Népszava.

A Közbeszerzési Értesítő szerint az elmúlt szűk hat évben Kovács Loránd húsznál is több, zömében a fővároshoz kötődő közbeszerzésnél volt a kiíró kapcsolattartási pontja a pályázók felé. Az ügyvéd neve a fővárosi idősotthon, a Szent János kórház és a BKV járműjavító cége kiírásai mellett is feltűnik. A Kovács Loránd ügyvédi iroda csak a január 3-i Közbeszerzési Értesítőben ötször szerepel, például a BKV Vasúti Járműjavító Kft. (VJSZ) 60 milliós jármű-diagnosztikai és a János-kórház cseppfolyósoxigén-tenderénél. A Népszava által megkeresett intézmények közül a VJSZ és a kórház is azt válaszolta, hogy Kovács közbeszerzési szaktanácsadóként, szerződés alapján került az eljárások közelébe.

A lap azt írja, sajtóhírek utalnak arra, hogy az elsősorban közbeszerzési szaktanácsadóként dolgozó jogász nem egyszeri kitérőként foglalkozott Habony ügyeivel. Egyébként amikor utóbbi 2015-ben beperelte az Indexet, mert a hozzájárulása nélkül jelent meg róla egy videó, amin sétál, a végül elvesztett ügyben Kovács képviselte.

A szakjogász egykori mentora, Szentmiklósi Péter a Népszavának azt mondta, nem véletlen, hogy Budapesten kapkodnak Kovács után: „ragyogó közbeszerzési szakembernek” tartja az ügyvédet, akinek a híre „szájról szájra terjed”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.