Trükkös szórólapok, gyanús adatgyűjtés Lázár városában

Nagy háttérmunka zajlik, hogy ne Márki-Zay Péter legyen a fideszes jelölt egyetlen észrevehető kihívója Hódmezővásárhelyen.

Koncz Tamás
2018. 01. 22. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb jel mutat arra, hogy Márki-Zay Péter polgármesterjelölti indulása komolyan aggasztja a kormányzó erőket: a 444.hu információi szerint magukat önkormányzati megbízottnak nevező, ismeretlenek személyes adatokat gyűjtenek a város lakóitól, amelyeket aztán a névleg független vetélytárs, az MSZP-s Hernádi Gyula ajánlóívéhez használnak fel.

Ráadásul Hernádi szórólapjait együtt, sőt egybecsomagolva szállítják a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán reklámanyagával, más esetben pedig az önkormányzati szóróanyag mellé kerül Hernádi megtévesztően vörös, MSZP-re emlékeztető színű hirdetése.

Becsapós lehet az is, hogy Hernádi Gyula e-mail-címe a [email protected], ami többpárti összefogást sejtet, pedig a volt szocialistát a baloldali pártok egyike sem támogatja.

Mint ismeretes, a hódmezővásárhelyi ellenzék korábban egyöntetűen Márky-Zay Péter mögé állt – aki a fideszes Hegedűs egyedüli kihívójaként valószínűleg túl látványos alakká vált, és túl nagy kockázatot jelenthetett a kormánypártnak.

Erre utalt, hogy a helyi esperes a vasárnapi misén fordult az egyébként hívő katolikus Márky-Zay ellen – aztán a korábban szocialista színekben jelöltként induló Hernádi is megvilágosodott egy váratlan telefon hatására, és felrúgva az ellenzéki megállapodást, elindul függetlenként (ezért kezdeményezték is a kizárását a szocialisták).

Lázár János városában elemi hatalmi érdek lehet, hogy az ellenzéki jelölt markáns alakját elmossák és érdektelenné tegyék a többi induló között: valószínűleg az sem véletlen, hogy egy ismeretlen párt jelöltje is bejelentette, indul a választáson.

Az ügyről beszámoló Délmagyar.hu szerint a már ismert Hegedűs Zoltán, Márki-Zay Péter és Hernádi Gyula mellé csatlakozhat a kőszegi bejegyzésű, egyelőre csak a Facebook-on látható Hajrá, Magyarország! Párt aspiránsa, Fehérné Horváth Katalin. Róla úgy tudják, hogy egy Békés megyei nő, és támogatói már megkezdték az aláírások, ajánlások gyűjtését.

Érdekesség, hogy a nevét azok sem tudták először pontosan megmondani, akik aláírták az ajánlását: hallották őt Horváth Ilona, illetve Horváth Imola néven is emlegetni – jegyzi meg a Délmagyar.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.