Új metróvonalat kaphat Budapest

A tervek már elkészültek, az építkezés 2020 után indulna.

MN
2018. 01. 02. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Készülnek a rákoskeresztúri metróvonal engedélyezési tervei, a tervezőiroda már tavaly novemberben leszállította a tanulmányterveket – írja a Világgazdaság a Rákosmenti Hírek lapra hivatkozva. Eszerint a XVII. kerületi szárnyvonal kapcsán négy alternatíva merült fel.

Három esetben a körvasútnál, a Rákos-pataknál ágazna el a metró és a Rákos–Hatvan-vasútvonal mentén érné el a kerületet. A negyedik változat szerint a metró a HÉV-vonalból a XVI. kerületi Sárga rózsa utcánál fordulna jobbra, végig a felszínen haladna, az Akadémiaújtelepnél lépne be a XVII. kerületbe, és innen kéreg alatti vezetéssel érné el Rákoskeresztúr-városközpontot.

A kivitelezés költségét a tervezők 123-127 milliárd forintra becsülik. A Déli pályaudvart így 32 perc alatt lehetne elérni a jelenlegi 47 helyett, míg az Örs vezér terére 13 perc alatt jutnának el az utasok a jelenlegi 22 perc helyett – írja a lap.

Az építkezés 2020 után indulna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.