Újabb halálos áldozatot követelt a szerepi mérgezés

Huszonegy embert vittek múlt év végén négy kórházba metil-alkohol-mérgezéssel.

Vég Márton
2018. 01. 03. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délelőtt meghalt a december közepén metil-alkohol-mérgezést szenvedett második beteg is, akit a debreceni klinikáján ápoltak – tudta meg a Magyar Nemzet az elhunyt családjától. A 18 éves, háromgyermekes édesanya szerepi lakos volt. A Hajdú-Bihar megyei Szerepről és környékéről múlt év december 18-án és 19-én huszonegy embert vittek négy egészségügyi intézménybe metil-alkohol-mérgezéssel. Szilveszter napján egy középkorú nő is belehalt a toxikózisba.

A rendőrség már őrizetbe vette a szerepi mérgezés gyanúsítottját. A gyanú szerint N. Sándort Debrecen-Nagycserén állította elő „termékét”. A 47 éves férfi az italokat ismerőseinek adta el, akik szintén értékesítették. Az adóhivatal pénzügyőrei röviditalos üvegeket foglaltak le, valószínűleg az alkoholt tárolták bennük. Tóthné Verő Tünde, az 1590 lelkes falu polgármestere az üggyel kapcsolatban elmondta: az önkormányzat minden segítséget megad az érintett családoknak, rendkívüli segélyt különítettek el a kórházba került emberek hozzátartozóinak. A nyomozás adatai szerint feltehetőleg még 160 üveg – a gyanúsított által előállított – mérgező szeszes ital van ismeretlen személyeknél.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.