Ungár: A Soros-kampány csak az olvasatlan Fidesz-média feltápolására jó

Az LMP szerint a Fidesz már nyolc éve, vagyis kormányra kerülése óta semmi mást nem csinál, mint az adófizetők pénzén kampányol.

MN
2018. 01. 27. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja szombaton, sajtótájékoztatón reagált Gulyás Gergelynek, a Fidesz frakcióvezetőjének szavaira, aki szerint Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon elmondott beszédével megtartotta kampánynyitóját.

Az LMP politikusa a Fidesz egyik kampánytevékenységeként beszélt a táviratai iroda szerint arról, hogy „kitalálták a mesebeli Soros-tervet, ami nem létezik, ami kincs, ami nincs”, és szerinte csupán arra szolgál, hogy elfedje a Fidesz kormányzásának kudarcát.

Hozzátette: ehelyett Orbán Viktor miniszterelnöknek arról kellene beszámolnia, miért zajlik OLAF-vizsgálat a rokona ellen, vagy hogy miért alacsonyak a bérek.

Ungár Péter azt mondta: a hazugságon alapuló Soros-kampányt csak azért finanszírozzák az adófizetők pénzéből, „hogy feltápolják az olvasatlan médiájukat”.

A politikus a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) országos listára vonatkozó iránymutatását felvető kérdésre azt mondta: az NVB fideszes vezetésű testület, az élén álló Patyi Andrásnak pedig az LMP társelnöke, Hadházy Ákos már több korrupciós ügyét is feltárta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.