Vágó Gábort indítja az LMP Kecskeméten

„Fellángolt egy régi szerelem. Én is úgy érzem, lehet más” – indokolta döntését az aktivista-politikus-újságíró.

MN
2018. 01. 29. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét visszatér a politikába Vágó Gábor, aki egykori pártja, az LMP színeiben indul Kecskeméten. Az aktivista-politikus-újságíró a Kecskemét egy részét, valamint a környező kisebb falvakat és tanyavilágot magába foglaló Bács-Kiskun megyei 1. számú választókörzetben fog elindulni – ezt ő maga jelentette be az Azonnali.hu videójában.

„Ez egy régi szerelem, amely megint fellángolt. Mert az a közösség, amelyhez egykor tartoztam, úgy tűnik, mintha magára talált volna, és ez a lendület rám is rám ragadt. Én is úgy érzem, lehet más” – mondta a politikussá vált Vágó Gábor.

A kérdésre, hogy belép-e az LMP-be, azt mondta, segíteni fogja a pártot.

Vágó 2010 és 2014 között volt már egyszer a párt országgyűlési képviselője, ám 2014-ben elege lett és nemhogy nem indult újra, még a pártból is kilépett.

Az LMP-s színekben történő indulásnak ad némi pikantériát, hogy Vágó Gábor tavaly december óta Zugló önkormányzatának átláthatósági biztosaként is dolgozik, ahol az a Karácsony Gergely a főnöke, aki az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje is. „Én a zuglói polgárokat szolgálom, nem Karácsony Gergelyt, ez egy teljes mértékben összeférhető dolog” – mondta Vágó.

Arról is beszélt, hogy Legyen névvel új mozgalmat indít azzal a céllal, hogy az emberek baráti-ismerősi körben beszélgetni tudjanak a politikáról, hogy rá tudják venni egymást arra: érdemes elmenni szavazni. A mozgalom életre hívásának van egy másik oka is: a pártok meggyőzőképessége nem túl erős most. Sőt Vágó egy itthon a politikában még nem látott, új erőt is bevetne a kampányban: a szeretetet.

Az Azonnali.hu alapján beszámoltunk arról, hogy Kecskeméten a Momentum mégsem Csontos Gábort, hanem az egykori DK-s Szarvas Koppány Bendegúzt indítja jelöltként Bács-Kiskun megye 2. számú választókörzetében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.