Visszaszólt az ÁSZ Juhász Péteréknek, de nem magyarázott meg semmit

Juhász szerdán nekiesett az ÁSZ szóvivőjének. A szervezet csak azt ismétli, hogy minden törvényes.

MN
2018. 01. 03. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Állami Számvevőszék nyugalomra inti az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnökét, és felszólítja a párt nevében nyilatkozókat, hogy tartózkodjanak a valótlanságok terjesztésétől” – írta az ÁSZ szerdán kiadott közleményében, amelyben Juhász Péter, az Együtt elnökének akciójára reagált. Juhász szerdán adta át kifogásait az ÁSZ jelentéstervezetére, amely szerint a pártnak 19 millió forint büntetést kellene fizetnie tiltott finanszírozás miatt. Ugyanakkor személyesen próbálta kérdőre vonni a szervezet szóvivőjét, az erről készült videót is közzétette a Facebookon.

Juhász szerint az ÁSZ kitalált indokkal bünteti meg az Együttet – és más ellenzéki pártokat is –, hogy anyagilag ellehetetlenítse a munkájukat. A politikus azt kifogásolta, hogy semmilyen konkrét információt, dokumentumot nem adott arról, mire alapozza a megállapításait. Például honnan tudja, hogy ki a párt tagja, és ki nem az, hiszen ez különösen védett személyes adat. Vagy épp arra, hogy honnan veszik, hogy az Együtt a piaci árnál alacsonyabb összegért bérli az irodáját.

Az ÁSZ közleményében sem alapozta meg az Együttel kapcsolatos megállapításait, csak azt írta: az ellenőrzés során „a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával és a minden pártra vonatkozó eljárási szabályok szerint járt és jár el”. A számvevőszék szerdán hivatalosan is átvette az Együtt észrevételeit, amelyeket tüzetesen értékel, majd a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozza a párt ellenőrzéséről szóló jelentését. „Az ÁSZ egyúttal határozottan visszautasítja a független ellenőrzési tevékenységére irányuló, politikai indíttatású befolyásolási, illetve fenyegetési kísérleteket” – áll az iratban.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.