Vona Gábor: Orbán migránsa peep show-nak nézett egy dohányboltot

A Jobbik elnöke szerint a kormány arról is hazudott a migráció kérdésében, amiről múlt héten hazudott.

Katona Mariann
2018. 01. 22. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Társadalomra veszélyes bűnözők vannak azok között, akiket „Orbán Viktor betelepített”, vagyis, akik hivatalosan oltalmazotti státuszt kaptak Magyarországon – közölte mai rendkívüli sajtótájékoztatóján az N1 TV riportjára hivatkozva a Jobbik elnöke. Pedig a miniszterelnök néhány napja még úgy beszélt ezekről az emberekről, mint akik „illedelmesen kopogtak” az országhatáron, Pintér Sándor belügyminiszter pedig azt mondta, hogy a Terrorelhárítási Központ és a titkosszolgálat is vizsgálta őket. Ehhez képest Vona Gábor felsorolt több bűncselekményt is, amelyet – mint fogalmazott – „Orbán migránsai” követtek el: volt köztük korábbi börtönlázadó, késes rabló, olyan, aki nemi erőszakot kísérelt meg, de még olyan is, aki a peep show-nak nézte az egyik dohányboltot. A politikus külön kiemelte azt a migránst, aki miután megkapta az oltalmazotti státuszt, bűnszervezetet hozott létre, és egy embercsempész maffiát irányított.

Kitért a pártelnök a Magyar Nemzet cikkére is, miszerint a kormány ezeket a befogadottakat még itthon is szeretné tartani albérlettel. Úgy, hogy a magyar fiatalok közben külföldre menekülnek, többek között azért, mert nincsenek megfelelő lakhatási körülményeik.

Vona Gábor mindezek miatt magyarázatot követel a nemzetbiztonsági bizottság csütörtök reggeli ülésén Pintér Sándortól, a rendkívüli parlamenti napon pedig személyesen Orbán Viktortól.

A Jobbik elnöke úgy látja, „összeomlott a Fidesz hazugsággyára, összeomlott Orbán Viktor migrációs politikája”. Hiszen múlt héten derült ki, hogy a kormány, miközben 22 milliárd forintot költött bevándorlásellenes propagandára, az elmúlt három évben „titokban” összesen 2300 embert fogadott be. Akkor lebuktak, majd – Vona Gábor szerint – ismét ez történt, amikor kiderült, milyen emberekről van valójában szó. „A kormány arról is hazudott a migráció kérdésében, amiről múlt héten hazudott” – foglalta össze.

A Fidesz szerint Vona Gábor hitelessége omlott össze, mert a Jobbik elnöke \"elképesztően kétszínű\" a bevándorláspolitikában is.

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Jobbik elnöke szerint összeomlott a Fidesz migrációs politikája. 

A Fidesz azt írta: a Jobbik több alkalommal nyilvánvalóvá tette, hogy teljesen megbízhatatlan, nem lehet rá számítani még Magyarország védelmében sem. A kormánypárt szerint a Jobbik \"Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt\" megakadályozta a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítást, bojkottálta a kvótáról szóló népszavazást és a \"Soros-hálózattal\" együtt mindvégig támadta a nemzeti konzultációt.

A közleményben hangsúlyozták, hogy Magyarország nem fogad be bevándorlókat, nem telepíti le a migránsokat, elutasítja a kötelező kvótát. Ugyanakkor – jelezték – a magyar jogrendszer által befogadott nemzetközi menekültügyi egyezményeknek az ország eleget tesz, ezért, ha a kormányban úgy látják, hogy valaki nemzetközi védelemre szorul, akkor neki átmeneti oltalmat ad Magyarország.

A Fidesz azonban elvárja a kormánytól, hogy ha vannak olyan oltalmazottak, akik elkövetnek valamit, akkor azokat utasítsák ki az országból vagy zárják börtönbe – zárul a pártközlemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.