Vona Gábor vizslája megihlette Karácsony Gergelyt is

Az ellenzéki pártvezetők már a jövő évi választásokra hangolódva üzentek szilveszterkor a választóknak.

Munkatársunktól
2018. 01. 01. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ellenzéki párt vezetője is facebookos videóüzenetben kívánt boldog új évet a választóknak, ám Orbán Viktor kormányfő ezúttal néma maradt.

Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció által is támogatott miniszterelnök-jelölt például andalító zenére, macskát simogatva beszélt arról, hogy 2018-tól nyugodt országgá válhat Magyarország. – Gondoljon bele, milyen lenne olyan országban élni, ahol a két ünnep közötti béke nemcsak karácsonytól szilveszterig tartana, hanem szilvesztertől karácsonyig – fogalmazott. A politikus szerint olyan országot kell építeni, ahol „mindenki számít”, valamint ahol gyűlölködés helyett arról szól a közbeszéd, hogy hogyan lesznek magasabbak a bérek és hogyan lesz jobb az oktatás.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje videójában felidézte, hogy az óévben nem akartak az ellenzék konfliktusaiban és „teszetoszaságában” részt venni, ezért inkább úgy döntöttek, hogy a párt ott lesz, ahol a választók is: „a pályaudvarokon, az utcán, valamint boltok előtt”. Úgy vélte, azok, akik megismerték az LMP programját és a jelöltjeit, szimpatizálni kezdtek velük. – Korszakváltásra van szükség, az elmúlt 27 év elhibázott politikáját kell rendbe hozni – mondta, azt is megjegyezve, hogy nem szeretnék, ha az emberek gyártósorok mellett robotolnának, inkább az a céljuk, hogy magas hozzáadott értékkel, jól keressenek az emberek.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke posztjában azt írta, hogy „a Jobbik nemzeti néppárt lett, amely az egyedüli kormányváltó erő”. – A Fidesz kizárólag tőlünk fél, ezért is próbál nemtelen és törvénytelen eszközökkel – nem is legyőzni, hanem – megsemmisíteni bennünket – fogalmazott, hozzátéve, hogy „a korrupt zsarnok, Orbán Viktor rettegése és toporzékolása azonban a lehető legjobb visszaigazolása annak, hogy jó úton járunk”. A pártelnök szerint úgy kell legyőzni a Fideszt, hogy közben nem válhatnak olyanokká, mint a kormánypártok. – Az aljas támadások tüzében néha nagy a csábítás, hogy eldobjuk a méltóságunkat, és iszapban birkózzunk meg a tolvajokkal. De nem tehetjük! Mi nem csupán a Fideszt mint pártot szeretnénk leváltani, hanem a Fideszt mint mentalitást – írta.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció listavezetője szerint pártja „kiszámíthatóan, következetesen” politizált „idén is”, aminek az az eredménye, hogy az év elejéhez képest 200 ezerrel többen állnak a DK mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.