Vona: Orbán egy gyáva, piti, kocsmai alak

Az LMP a Momentumot akarja leváltani, és fordítva, az MSZP pedig a DK-t – mondta a Jobbik elnöke.

Katona Mariann
2018. 01. 04. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor esetében senki nem tagadhatja, hogy egy politikai tehetség, de „emberileg egy gyáva, piti, kocsmai alak” – erről beszélt a Jobbik elnöke a Zsúrpubinak adott interjújában. Vona Gábor véleményét azzal a képpel festette le, hogy a miniszterelnök „olyan, mint egy észak-koreai szoftver egy japán hardverben. Jó az alap, csak rossz a program”.

Egyúttal megismételte, hogy az emberek többsége kormányváltást akar, erre pedig szerinte a Jobbik képes. Ezt azzal is igyekezett alátámasztani, hogy szerinte „az LMP a Momentumot akarja leváltani, és fordítva, az MSZP pedig a DK-t”. Vagyis ezeknek a pártoknak ez az elsődleges céljuk, nem a kormányváltás.

Vona Gábor kormányra kerülve az elszámoltatással kezdené, és látszólag nem tart attól, hogy a Fidesz jogszabályokat hoz saját tettei legitimálására. „Orbán Viktor nem is hinné, hogy a rendszerben hány olyan pont van, ami szivárog” – mondta, hozzátéve, hogy nagyon sok olyan ember van „belül”, aki a kormányváltás pillanatában a segítségükre lesz. Szerinte még vádalkukra sem lesz szükség, mert „az összeomlás során nem mindenki akar majd a romok alá kerülni”.

A Jobbik elnöke az olcsó plakátkampányuk miatt előrevetített 660 millió forintos számvevőszéki bírság kapcsán azt elismerte, hogy jó áron tudtak plakátolni, de szerinte más pártoknál is volt ilyen. Különösen a Fidesznél, amely „bizonyos plakáthelyekért még nem is fizetett”. Úgy vélekedett, hogy az Állami Számvevőszék 660 milliós büntetése nem erről szól, hanem Orbán Viktor félelméről. „Orbán fél tőlem, a Fidesz pedig a Jobbiktól. Nem legyőzni akarnak, hanem megsemmisíteni” – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.