A Gorka elleni nyomozás megszüntetéséről kérdezné Szél a rendőrséget

Az LMP miniszterelnök-jelöltje kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kérjen tájékoztatást az ügyről.

MN
2018. 02. 13. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kérjen tájékoztatást a Gorka Sebestyén elleni nyomozásról – írja közleményében a párt.

Szél Bernadett szerint Donald Trump korábbi tanácsadójával kapcsolatban rendszeresen felmerülnek szélsőséges kapcsolatrendszerek és egyéb nemzetbiztonsági aggályok, ezért szeretné, ha a bizottság tájékoztatást kérne az ügyben.

Ismeretes, a rendőrség már nem körözi Donald Trump egykori tanácsadóját, aki 2016 szeptembere óta szerepelt a Police.hu körözési oldalán lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt. Az ORFK a 444.hu megkeresésére közölte: azért nem körözik tovább Gorkát, mert attól nem várható eredmény.

A rendőrség szerint ugyanakkor Gorka nem tisztázta magát az ügyben. Azt nem tudni pontosan, mit csinált Magyarországon, ami miatt körözték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.