Azért a Fidesz legújabb kampányvideójában még elfért a sorosozás

Allahu Akbarozós videóval magyarázzák el, szerintük mi a választás tétje.

MN
2018. 02. 28. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez a választás tétje: bevándorlóországgá válik-e Magyarország, vagy megmaradunk magyar országnak” – ezzel a szöveggel tette közzé legújabb kampányvideóját a Fidesz a Facebook-oldalán.

A mindössze 20 másodperces videóban „Allahu Akbar”-ozással és Soros Györggyel igyekeznek riogatni a választókat. A videóban az új plakátjukról már ismerős kép szerepel, melyen Soros György karolja át ördögi mosollyal az ellenzéki pártok hazai kormányfőjelöltjeit, miközben mindegyik politikus egy erővágót tart kezében. „Állítsuk meg őket” – írták.

A sorosozás annak fényében is meglepő, hogy – mint megírtuk – kedden a Fidesz pártközpontja utasítást adott politikusainak arról: a képviselők Facebook-felületeire semmilyen negatív, lejárató és Sorossal kapcsolatos anyag nem rakható ki. A lapunk birtokába jutott ukáz újabb bizonyítéka annak: a csúfos hódmezővásárhelyi kudarc után a kormánypárt kénytelen igen gyorsan áthangolni az eddig főként a 87 éves milliárdos ellen való uszításra épülő kommunikációját.

Aki kedden reggel végignézte a kormánypárti sajtót, már annak is feltűnhetett: szinte varázsütésre elillant belőle Soros György neve. Csak régebbi, még a vasárnapi hódmezővásárhelyi választás előtt született cikkekben vagy egy-két külföldi, főleg amerikai hírben bukkant fel a név, de már szó sem volt Soros-szervezetekről.

De az ATV.hu is arról értesült, hogy a „sorosozásból” várhatóan visszavesz a Fidesz.

Gulyás Gergely egyébként egy rendezvény előtt a Hír TV-nek cáfolta, hogy Soros Györggyel kapcsolatban lenne központi kommunikációs sorvezető. Azt mondta, a Fidesz egy nagy párt, ahol sok tagnak sokféle véleménye lehet a Soros-kérdésben. Gulyás szerint a kormánypártok álláspontja továbbra is változatlan.

„Az egyik legfontosabb kérdés ma a migrációnak a kérdése, ezért beszéltünk eddig is erről, és fogunk beszélni ezután is, természetesen. Én nem hiszem, hogy akár többször, akár kevesebbszer fogom Soros Györgyöt emlegetni, mint ahogy ezt eddig tettem” – mondta a frakcióvezető. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.