Boross Péter: Szellemileg és erkölcsileg is kicserélődött a Fidesz-KDNP

Ma már nem tartja hibásnak a kormányzó erőt a volt miniszterelnök, annál inkább Soros Györgyöt.

MN
2018. 02. 28. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vannak a magyar történelemnek sorsdöntő időszakai, illetve pillanatai, s a mostani szavazást Bethlen István kormányalakításához hasonlítanám” – kezdte a Magyar Hírlapnak adott interjúját Boross Péter egykori miniszterelnök. A volt politikus úgy látja, ha nem a kormányzó Fidesz-KDNP nyeri az áprilisi választásokat, az olyan káoszba fullaszthatja az országot, mint az 1919 utáni időszak.

Úgy látja, sokkal nagyobb erővel kellene a kormányból kiábrándultakkal, akár, mondjuk, egy helyi fideszes képviselőben csalódottakkal foglalkozni, nehogy az ellenzéki pártokra szavazzanak. „Nem hibátlan a jelenlegi kormány, az emberei meg pláne nem azok” – fejtette ki Boross. Hozzátette, régebben sokat bírálta a kormányt, hibásnak tartotta két választás elvesztésében, de mára megváltozott a véleménye, szerinte szellemileg és erkölcsileg is teljesen kicserélődött a pártszövetség.

A hódmezővásárhelyi ellenzéki sikerről azt mondta, nem kell országos szintű következtetést levonni, a migrációs kérdést pedig szerinte a magyar hagyományoknak megfelelően kezeli a kabinet, „Nyugat-Európa lassan a halódó civilizációk valamennyi tünetét felmutatja. ( ) Egy esélye van, ha észhez tér”. A Nyugat romlása kapcsán a volt kormányfő megjegyzi, a szellemi leépülés jegyében ott már sikerült lezülleszteni a középiskolai oktatást, s ez lassan Magyarországon is kezdi felütni a fejét, a közéletben is: „Félművelt politikusfigurák bármiféle teljesítmény nélkül, pusztán a képernyőn érvényesülve mindenféle zagyvaságot hordanak össze.”

Bár a kormányzati kommunikációból, a kormánypropagandából az elmúlt napokban eltűnt a sorosozás, az újságíró rákérdezett az amerikai üzletember tevékenységére Borossnál. Ő úgy véli, nagyzási hóbort és elmezavar különös keveréke, amit Soros György művel, s az önjelölt világmegváltók végül soha nem járnak jól. Sőt, szerinte ha összekeverjük a világ népességét, az városokon belül kirobbanó háborúkhoz vezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.