Fekete-Győr András: A Momentum bárkivel együttműködne

„Nekünk tök mindegy, hogy ki jobbikos, ki MSZP-s, ki DK-s, ki LMP-s, ha ezek a pártok együtt tudnak működni.”

MTI
2018. 02. 27. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében – jelentette ki Fekete-Győr András, az ellenzéki párt elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte az együttműködéshez három feltételnek kell teljesülnie: legyen hiteles, őszinte és integratív az ellenzéki jelölt, legyen matematikai esélye legyőzni a fideszes jelöltet, továbbá a többi párt lépjen vissza az esélyes javára.

Fekete-Győr András szerint ezek a jelöltek azok, akik a politikából kiábrándult, bizonytalan szavazókat is el tudják majd vinni szavazni. Hozzátette: minderről március 5-e után érdemes beszélni. „Nekünk tök mindegy, hogy ki jobbikos, ki MSZP-s, ki DK-s, ki LMP-s, ha ezek a pártok együtt tudnak működni” – fogalmazott Fekete-Győr András.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Momentum számára akár „a Jobbik is bevállalható-e a győzelem, változás érdekében”, azt mondta: „persze”. Szerinte a vasárnapi hódmezővásárhelyi választással bebizonyosodott, hogy a kormány elküldhető. A szekértábor-logikát félre kell tenni, „106 Márki-Zay Péterre van szükség”, akik ugyanúgy fel tudják rázni a különböző pártokkal szimpatizáló szavazókat – mondta Fekete-Győr András.

Közölte, a vasárnapi hódmezővásárhelyi kampányban a Momentum aktivistái is rengeteget dolgoztak, ennek is köszönhető az ellenzéki pártok támogatásával indult független jelölt, Márki-Zay Péter győzelme, aki „reményt adott” az ellenzéknek. Ismertetése szerint vasárnapig 30 ezer ajánlást gyűjtöttek össze, és összesen 64 ezerre van szükségük ahhoz, hogy mind a 106 választókerületben jelöltet állítsanak.

A pártelnök a sajtótájékoztatón bemutatta az V. kerületi Városháza parkban felállított választási fórumot – egy fűtött gerendaépületet –, amelyet „Remény-központnak” neveztek el. Elmondta, április 8-ig ide várnak mindenkit, aki szeretne velük a politikáról beszélgetni, vitázni, vagy filmvetítéseken részt venni. Közölte azt is, hogy az LMP-nek és a Kétfarkú Kutya Pártnak felajánlották, hogy a központban együtt gyűjtsék az ajánlásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.