Gulyás Gergely: A választás tétje a polgári Magyarország

A frakcióvezető emlékeztetett: már vesztettek el úgy választást, hogy a közvélemény-kutatásokat megnyerték.

MN
2018. 02. 17. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerint az április 8-ai választás tétje a polgári Magyarország, ahol egyszerre van szó a békés fejlődésről és az építkezés folytatásáról. Ezek mellett kiemelte még az európai bevándorlási válság közepette a biztonság fenntartását is. A Magyar Idők szombati számának adott interjúban Gulyás hangsúlyozta: az ENSZ migrációs csomagja és a belga miniszterelnök felső korlát nélküli kvóták elfogadását megparancsoló ultimátuma azt mutatja, hogy az idei első fél évben sok, a következő évtizedek szempontjából mindannyiunk számára kulcsfontosságú dolog dőlhet el. Így a kormánynak és a kormánypártoknak a kampányidőszak alatt elengedhetetlen feladatuk a nemzeti érdek érvényesítése. A Stop, Soros! törvénycsomag egyhangú frakciótámogatása is ennek köszönhető – fejtette ki. A politikus szerint a nemzetközi színtéren folytatott harc tétje az ország szuverenitása.

A választók április 8-án a kormány migrációs politikájáról is döntenek – emelte ki Gulyás Gergely. Úgy véli, ha az ellenzék, „a szélsőbaltól a szélsőjobbig terjedő számtalan kisebb és közepes párt valamilyen furcsa és perverz koalíciója” szerezne többséget, akkor a biztonsági zóna, a határvédelmi kerítés semmivé fog foszlani. Ha a választás eredményeként azok térnének vissza, akik 2002 után „nyolc év alatt egyszer már porig rombolták a rendszerváltozás utáni évtized eredményeit”, akkor a történelem ismételheti önmagát, „azzal a különbséggel, hogy a balliberális oldal ma politikailag, személyi összetételében és morálisan is még rosszabb állapotban van, mint akkor volt” – vélekedett.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a Fidesz választóinak jelentős részé­ben elevenen él 2002 áprilisának emléke. Mint mondta, mindig mindenkit emlékeztet arra, hogy egyszer már vesztettek el úgy választást, hogy a közvélemény-kutatásokat megnyerték, ezért „sem elbizakodottságra, sem győzelmi hangulatra nincs ok”. A frakcióvezető elmondta: képviselőjelöltjeik nagy része „harcedzett politikus”, a körzetek 80 százalékában a korábbi győztesek indulnak, a 106 egyéni induló között mindössze 22 új jelölt van. A Fidesz–KDNP országos listáját a február 26-ai országos választmányi ülés hagyja majd jóvá – közölte.

Orbán Viktor kormányfő vasárnap, a Várkert Bazárban tartandó évértékelőjéről Gulyás azt mondta: az előző év értékelésén túl jövőbe tekintést is felvázol majd a miniszterelnök. A frakcióvezető kiemelte, hogy a jövőre vonatkozó elképzeléseik hitelességét az elmúlt évek kormányzati teljesítménye garantálja. Egy kormánypárt esetében a leghitelesebb ajánlat a választóknak az elvégzett kormányzati munka – hangsúlyozta a fideszes politikus, de hozzátette: a következő másfél hónapban számtalan egyértelmű vállalásuk is lesz a következő négy évre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.