Jogsértően segítette a Fidesz kampányát a szentendrei önkormányzat

A fideszes helyhatóság egyik dolgozója körlevélben szólította fel a dolgozókat, hogy vegyenek részt a kampányban.

MN
2018. 02. 23. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogsértést követett el az a szentendrei önkormányzati dolgozó, aki munkaidőben a Fidesz kampányát segítette – állapította meg a Pest megyei 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság, írja a 24.hu.

Az ügy előzménye, hogy a szentendrei fideszes helyhatóság polgármesteri kabinetjének kulturális és köznevelési referense körlevélben szólította fel a város mindhárom alpolgármesterét, valamint az összes fideszes önkormányzati képviselőt, hogy kezdjék meg közreműködésüket a választási kampányban. Kozma Krisztina szakreferens február 19-én küldte el az elektronikus levelet az érintetteknek, ám postázta Fülöp Zsoltnak, a Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület által jelölt képviselőnek is, aki a szervezet Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta.

A határozatot azután hozta meg az illetékes választási bizottság, hogy Spät Judit, az Együtt politikusa a polgármesteri kabinetből érkező jogsértő utasítás miatt választási jogsértés gyanújával tett kifogást a testületnél.

A lap felhívta a figyelmet arra, hogy a választási bizottság csak részben adott helyt Spät Judit kifogásának, mint írják, minden kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy Szentendre város polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós polgármesteri minőségében folytatott választási kampánytevékenységet, sértve ezzel a választási eljárás alapelveit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.