Karácsony Gergely: A Fidesz az ország legszervezettebb kisebbsége

Az MSZP–Párbeszéd továbbra sem tárgyal a Jobbikkal. Az LMP-t viszont várják.

Kuthi Áron
2018. 02. 26. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Célunk, hogy április 8-án az egész ország Hódmezővásárhely legyen” – mondta Karácsony Gergely azon a hétfői sajtótájékoztatón, ahol a vasárnapi hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményét értékelte az MSZP–Párbeszéd összefogás. 

A miniszterelnök-jelölt szerint a történtek alapján egyértelmű, hogy két feltétele van az ellenzék áprilisi győzelmének. Egyik a magas részvétel (Hódmezővásárhelyen 61 százalék fölé ment), a másik, hogy a szavazatokat nem szabad megosztani, és csak a legesélyesebb jelöltet szabad indítani. Vagyis nem szabad egymással szemben ellenzéki jelölteket indítani. 

„Ma már mindenki számára egyértelmű, hogy a Fidesz az ország legszervezettebb kisebbsége”

– foglalta össze, ezért tovább folytatódnak az egyeztetések az ellenzéki pártok között.

Az újságírókat természetesen a Jobbikkal és az LMP-vel való együttműködés érdekelte. Erről Karácsony Gergely azt mondta, a Jobbikkal nem lát lehetőséget az együttműködésre. Mert – mint többször is hangsúlyozta – „még van dolgunk a demokratikus ellenzéki oldalon”.

Karácsony szerint nincs szükség az MSZP–Párbeszéd stratégiaváltására, mivel kezdettől azt mondják, közös jelölt kell, vagyis a legesélyesebb helyi jelöltet kell támogatni, mint ahogy az Veszprémben Kész Zoltán esetében is történt. Ezért az LMP-t is várják az egyeztetésre, de arról, hogy ki fogja felvenni a kapcsolatot kivel, a miniszterelnök-jelölt nem árult el részleteket.

„Mozgósító kampányt indítunk, talpra állítjuk az országot április 8-ig” – mondta a politikus, aki azt szeretné, hogy a március 15-i rendezvényükön már minden jelöltjüket be tudják mutatni.

Molnár Gyula MSZP-pártelnök azt mondta, mára lett nyilvánvaló az ország számára, hogy valami elkezdődött, a Fidesz egy nagyon komoly ütést kapott. „Most látjuk, hogy egy falat ledöntöttünk, az apátia falát. És a kellő számú részvétellel a legszervezettebb kisebbséget le lehet győzni.”

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.