Lexus, Bombardier, Harley-Davidson – íme Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata

Részvényeket tekintve is sikeres évet zárhatott a gázszerelőből lett üzletember.

MN
2018. 02. 01. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Célpont című oknyomozó műsora megszerezte Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó vagyonnyilatkozatát – olvasható a Hírtv.hu oldalon.

Nem szerepel a nyilatkozatban például az a Mercedes-Benz luxuslimuzin, amivel rendszeresen jár, és amibe a televízió kamerái előtt rendre beszáll, bevallott viszont egy luxuskategóriájú Lexust, egy Bombardier- és egy Harley-Davidson motort is.

Részvényeket tekintve is sikeres évet zárhatott a gázszerelőből lett üzletember: Konzum-papírokban 102 millió, Opus-papírokban 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, míg készpénzben 100 millió forint van a tulajdonában.

Több, az érdekeltségébe tartozó társaságban is változott a tulajdoni aránya. A Búzakalász Kft.-ben 80 százalékról 60 százalékra, a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig a tavalyi 20 százalékról 15 százalékra csökkent. A Mészáros és Mészáros Kft.-ben 50 százalék a tulajdonjoga; a tavalyihoz képest erősen visszaesve csupán 533 millió forintos osztalékot vett ki. A 100 százalékos Mészáros-tulajdonban levő R-Kord Kft.-ből 1,4 milliárd forintot vehetett ki – írja a portál.

Néhány politikus vagyonbevallásából szemezgettünk:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.