Orbánék itthon imádnak konzultálni, de az EU-ban már nem hajlandók

Csak Magyarország nem vesz részt az uniós diskurzuson.

MN
2018. 02. 24. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron tavasszal indítja el Franciaországban azt az akciót, aminek során minden uniós polgár elmondhatja véleményét az EU-ról. A konzultáció októberig megtörténik a többi tagállamban, eredményét pedig a 2019-es európai parlamenti választások során fel szeretnék használni. A kezdeményezéshez minden ország csatlakozott – csak az egyébként a nemzeti konzultációkban élen járó Magyarország nem. Ehhez a francia kormányfő egy ironikus megjegyzést is fűzött.

A kérdésére, hogy melyik ország csatlakozott utolsóként a konzultációhoz, a francia elnök azt mondta, hogy Hollandia hiányozhatott, ők lesznek a huszonhatodikak.

„Az egyetlen ország, amelyik nem vesz ebben részt, az Magyarország. Ami bizonyára meglepi önöket” – fogalmazott Emmanuel Macron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.