Orbánt díszdoktorrá avatták ott, ahol Vonát csak megtapsolták

A miniszterelnököt azért tüntették ki, mert komoly munkát végez a török–magyar kapcsolatok megerősítéséért.

MN
2018. 02. 12. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínos helyzetbe került a kormányközeli média, miután a HVG.hu kiderítette: Orbán Viktort  díszdoktorrá avatták az isztambuli Marmara Egyetemen néhány héttel azután, hogy ugyanebben az intézményben Vona Gábor a kormányközeli média szerint „Allah mellett tett hitet”, és tapsot kapott. Természetesen a fideszes propagandát népszerűsítő média napokig harsogta, hogy mit tett a Jobbik elnöke, de Orbán Viktor kitüntetését elhallgatta.

A HVG.hu emlékeztet: az ünnepségen felolvasott indoklásban elhangzott, hogy a magyar miniszterelnök komoly munkát végez a török–magyar kapcsolatok megerősítéséért, meghirdette a keleti nyitás stratégiáját, Törökországra kulcsországként tekint, és támogatja Ankara európai uniós csatlakozási törekvéseit.

A Fidesz nem volt rest lejárató kampányt építeni Vona Gábor „allahos kijelentésére”, egyúttal telefonos üzemmódba kapcsolt. A nagyobbik kormánypárt szerint ugyanis Vona Gábor a Mandiner által nyilvánosságra hozott felvételen Allahot dicsőíti, és azt mondja, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye.

Ám arról a kormányközeli média nem számolt be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök két és fél évvel ezelőtt az iszlámot dicsőítette, amikor a migránsválság begyűrűzésekor köszöntötte egyiptomi kollégáját:

„Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok száz millió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk.”

Ezek a gondolatok pedig a Fidesz szerint veszélyesek. „Ne felejtsük el ezt, emlékezzünk rá, amikor majd szavazunk” – teszik hozzá legfrissebb kampányukban.

Itt pedig arról olvashat, kiket is néz hülyének a miniszterelnök!

Vona Gábor szerint a Fidesz ellene irányuló, hazug lejárató kampánya egyedül azt a célt szolgálja, hogy az emberek ne figyeljenek oda arra, hogy három év alatt 2300 menedékkérőt telepítettek az országba, és a színfalak mögött zajló betelepítések azóta is folyamatosak. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.