Óriási teniszstadion épülhet a Margitszigeten

Az építkezés miatt fákat vághatnak ki, melyeket kötelesek később pótolni.

MN
2018. 02. 20. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszavazták a képviselők a margitszigeti, 26 méter magas teniszstadion fölépítését lehetővé tevő törvényt. A javaslatot egy nap alatt nyomták át a parlamenten – írja a HVG.hu. A képviselők hétfőn állapodtak meg a keddi szavazásról, aminek eredményeképpen délutánra készen is állt a törvény.

Az építmény előnye, hogy „nemzetközi színvonalú, összetett szolgáltatásokat biztosítani képes” lesz. Ugyanakkor a terület száz százaléka beépíthető lesz, ami legkevesebb 14 500 négyzetmétert jelent, az építéskor nem kell figyelembe venni a parkolás rendjére vonatkozó fővárosi önkormányzati rendeleteket – jegyzi meg a lap. Hozzáteszik: a fák kivágására vonatkozó előírásokat sem kell majd figyelembe venni. Favágásra tehát számítani lehet, de az építtető kötelessége, hogy megállapodást kössön az illetékes önkormányzattal a fák pótlásáról.

Az építmény 3 és fél méterrel magasabb lehet a Groupama Arénánál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.