Óvodásoknak kellett hallgatniuk Simicskót, Szél Bernadett teljesen kiakadt

Az LMP-s politikus törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy ne mehessen tovább „ez a csúfság”.

MN
2018. 02. 14. 20:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hogy kerül a honvédelmi miniszter az óvodába?! Mit keres ott? Az óvodákban, iskolákban egy szempont van, és az a szempont a gyermekekről szól. Nem a politikusokról” – kelt ki a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Szél Bernadett.

Simicskó István, Újbuda fideszes országgyűlési képviselője ugyanis a közösségi oldalon büszkélkedett azzal, hogy több mint 50 millió forintból korszerűsítették a Napsugár Óvodát Őrmezőn. „A felújítás során sor került a homlokzat utólagos hőszigetelésére, a lapos tető hő- és vízszigetelésére, illetve a műanyag nyílászárók cseréjére” – sorolta.

De itt nem állt meg a honvédelmi miniszter: a közzétett fotókról ugyanis kiderült, hogy az említett intézményben kiültették az óvodásokat a politikussal szembe.

Szél Bernadett azt kérte a minisztertől, válaszoljon arra, miben és hogyan segíti a kisgyermekek fejlődését, hogy a magyar kormány hadügyekért felelős tagját kell hallgatniuk, valamint hogy „kinek az érdeke ez a kutyakomédia”.

„Elfogadhatatlan, hogy a gyermekek érdekei bármilyen tekintetben is hátrasorolódjanak, nincs az a politikus és nincs az a kampány, amiben ez elfogadható lenne” – szögezte le.

Szél Bernadett azt írta, törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a gyermekekkel ne mehessen tovább „ez a csúfság”, és házszabálytól való eltérést kezdeményez annak érdekében, hogy már a kampányban kötelező legyen betartani „a tisztelt politikusoknak a minimumot”.

„Tegye oda magát a Fidesz, ha valóban tenni akar a gyermekekért. Van ez olyan fontos, mint a stop soros!” – fogalmazott.

Simicskó Facebook-bejegyzését elsőként a 444.hu szúrta ki, és a portál kiemelte: bár a miniszter nem írt róla, a korszerűsítés EU-s támogatásból valósulhatott meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.