Szijjártó Péter: Luxemburg külügyminisztere gyűlöli Magyarországot és ostoba is

Jean Asselborn a 7. cikkely elindítását javasolta Magyarország ellen, amely az uniós szavazat megvonásával végződhet.

MN
2018. 02. 19. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter gyűlöli Magyarországot, egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter leszögezte: ők elárasztanák Európát, így Magyarországot is migránsokkal, „szélsőségesen liberálisok, elfogadhatatlan álláspontot képviselnek”.

A külgazdasági és külügyminiszter ezt arra reagálva közölte, hogy Jean Asselborn a német liberális Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop, Soros! törvénycsomag kapcsán azt mondta: „az EU-nak fel kell állnia és fel kell háborodnia”, és aktiválni kell a 7. cikkelyt. (Alul bővebben!)

A luxemburgi külügymiszter ezt Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva közölte az újsággal, amelyben a magyar miniszterelnök azt is elmondta, hogy a migráció miatt eltűnhetnek az európai nemzetek, valamint megjegyezte, hogy „A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt az IMF-nek”.

Szijjártó Péter közölte: Jean Asselborn a mostani nyilatkozatával minden határon túlment.

– Jean Asselborn egy ostoba ember, a magyarok azonban nem azok, a magyaroknak nincs szükségük a luxemburgi külügyminiszter agymenéseire ahhoz, hogy tudják, mi a jó nekik – tudatta Szijjártó.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Jean Asselborn nyilatkozata megmutatta az április választás tétjét.

– Az Orbán-kormány Magyarország biztonságát védi, a luxemburgi külügyminiszter azonban Soros Györggyel és magyarországi elvbarátaikkal lebontanák a kerítést, és elárasztanák migránsokkal Magyarországot – emelte ki Szijjártó Péter, aki az EU-tagországok külügyminisztereinek találkozóján, Brüsszelben, január 22-én még szívélyes viszonyt ápolt luxemburgi kollégájával.

Orbán Viktor hozzáállása a menekülteknek segítő civil szervezetek tevékenységéhez diktátorhoz illő – jelentette ki Jean Asselborn

A luxemburgi külügyminiszter a Der Tagesspiegel című német liberális lapnak Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédével kapcsolatban azt mondta, hogy „ez a hozzáállás illik egy diktátorhoz, akinek fontosabb a hatalom megőrzésére irányuló ösztönzés, mint bármiféle politikai erkölcsi tartás”.

A luxemburgi szocialista munkáspárt (LSAP) politikusa hozzátette, hogy „nyomatékosan aktiválni kell” az EU-s szavazati jog felfüggesztésével járó, úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárást.

Mint mondta, „az EU-nak fel kell állnia, és fel kell háborodnia”, az ENSZ emberi jogi főbiztosának pedig haladéktalanul jelentést kell tennie a magyarországi fejleményekről az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának. Megjegyezte, hogy Magyarország feltartóztathatatlanul alakul át egy olyan országgá, amely elveszítette az emberi méltóság iránytűjét.

– A muzulmán vallás leegyszerűsítő becsmérlése ellentétes az EU-s szerződésekben rögzített vallásszabadsággal – jelentette ki Jean Asselborn. Kiemelte, hogy Orbán Viktor „a hazájukat a háború és a nyomorúság miatt elhagyni kényszerülő muzulmán menekültek elleni trágár félelemkeltéssel úgy tesz, mintha a kereszténységet védelmezné”.

A magyar miniszterelnök ezzel kiforgatja a keresztény erkölcsöt, amelyet a testvériesség és a bajba jutott emberek megsegítésének elve vezérel – mondta Jean Asselborn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.