Tarlós István: Túlzás lenne a Göncz Árpád metrómegálló

A Fővárosi Közgyűlés tárgyalni fog az ügyben.

MN
2018. 02. 09. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Végleges megállapodás a XIII. kerület egy részének Göncz Árpád-városközpontra való átnevezéséről van; ami a metrómegállót illeti, arról még nem született döntés” – mondta Tarlós István a Magyar Időknek. Ugyanakkor a főpolgármester szerint túlzás lenne, ha az Árpád híd metrómegállót is a néhai köztársasági elnökről neveznék el.

Mint mondta, a városrész nevének megváltoztatása a XIII. kerület kérése volt, a Göncz Árpád-városközpont elnevezést pedig a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége is támogatta, emléket állítva a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnökének. A város vezetője hangsúlyozta, hogy a volt államfő tiszteletére egykori, III. kerületi lakóhelyén emléktáblát, annak közelében pedig mellszobrot állítottak.

A megállók elnevezéséről a közgyűlés mindenképpen tárgyalni fog – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.