Vona Gábor: Orbán Viktor a migráció fenntartásában érdekelt

A bevándorlással félelemben tartva az embereket nem kell elszámolni az egészségügy és oktatás állapotával.

MN
2018. 02. 15. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor nem megoldani akarja a migrációt, hanem fenntartani – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke csütörtökön Hajdúszoboszlón. A helyi zöldségpiac mellett tartott utcafórumon azt mondta, a miniszterelnöknek az az érdeke, hogy minél tovább félelemben tudja tartani az embereket a migrációs fenyegetéssel, mert addig sem kell elszámolnia az egészségügy helyzetével, az oktatás állapotával vagy a korrupcióval.

– A magyar embereket nem óriásplakátokkal, hanem határőrséggel és kerítéssel kell megvédeni az illegális migrációtól – mondta az ellenzéki pártelnök, megjegyezve: ha kormányra kerülnek, ők ezt teszik, s az nem kerül majd milliárdokba, mint a jelenlegi kormány propagandája.

Vona Gábor a továbbiakban arról beszélt, hogy kormányra kerülve legfontosabb teendőjük lesz a közélet megtisztítása, a korrupció megszüntetése, a bérek és a nyugdíjak emelése, illetve az egészségügyi rendszer megerősítése. A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva az elvándorlás legfőbb okának az alacsony béreket nevezte. A Jobbik egyedül készül kormányzásra, mind a 106 egyéni választókerületben indítanak jelöltet, ha mégis koalícióra kényszerülnének, akkor „a XXI. századi pártokkal”, az LMP-vel és a Momentummal tárgyalnának – jelezte a pártelnök. A fiatalok kedvenc pártjának tartott Jobbik különösen fontosnak tartja az oktatás kérdését, melyben ma szerepet kellene játsszon a tudatos állampolgárrá nevelés, a kritikus gondolkodás, mely a jelenlegi kormány számára nem jelentős szempont.

Vona Gábor a választáson való részvételre és a Jobbik helyi jelöltjének támogatására szólította fel hallgatóságát. Szerinte a kormánynak az az érdeke, hogy minél alacsonyabb legyen a részvétel a szavazáson, minél többen maradjanak otthon és érezzék úgy, hogy nincs beleszólásuk a politikába. – Ha magas lesz a részvétel, a kormány bukása biztosra mondható – jelentette ki Vona Gábor. A Jobbik elnöke a nap folyamán Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben és Tégláson is utcafórumon találkozik a választókkal.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.