A Hit Gyülekezete vezetője a Fidesz mellett kampányolt

Németh Sándor „végigzongorázta a többi miniszterelnök-jelöltet”, és úgy találta, csak Orbán Viktor alkalmas a posztra.

MN
2018. 03. 18. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyíltan propagálta a kormányzati kampányt Németh Sándor, a Hit Gyülekezete (HGY) – a Fidesszel valamikor kritikus – vezetője.

Németh a Vidám vasárnap szerkesztőségébe érkezett levelekre, SMS-ekre válaszolgatott az újkeresztény közösség vasárnapi rendezvényén. (A videón 35:50-től.) A kritikus üzenetek a Hit Gyülekezete és a kormány új barátságát boncolgatták. Mint arra a 444.hu felfigyelt, az egyik levél azt vetette a HGY szemére, hogy a közösség nagy számban vett részt a március 15-ére szervezett, a kormány politikáját támogató Békemeneten.

„Mit keresnek az országtolvaj-diktátor utolsó csatlósai között? Maguk is bukni fognak vele együtt, aztán maguk is menekülhetnek!” – olvasta fel Németh, majd nem konkretizálva, hogy a levelet ki – esetleg milyen párt elkötelezettje – írta, azt mondta: „Hát ilyenekre nem szabad szavazni, aki úgy gondolja, hogy a veszteseknek menekülni kell az országból!”

Németh bizonyára elfelejtette, hogy március 15-én maga az ország miniszterelnöke fenyegette meg társadalmi ellenzékét azzal, hogy a választás után „elégtételt fognak venni”. Fontos, hogy Orbán mindezt kormányfőként, egy nemzeti ünnepen jelentette ki, nem egy Fidesz-rendezvényen pártja listavezetőjeként, ahol természetes a politikai ellenfeleknek való üzengetés – emlékeztetett a lap.

Németh ezután egy másik levelet rántott elő, amely azt firtatta, miért nevezte Németh egy korábbi HGY-s fórumon a korrupt Orbán Viktort az egyetlen alkalmas jelöltnek.

Németh kifejti, hogy Magyarországnak stabil országnak kell lennie, és ahogy „végigzongorázta a többi miniszterelnök-jelöltet”, úgy találta, csak Orbán Viktor alkalmas a posztra. (Gyurcsány „már volt”, Karácsony „még nem próbálta ki magát”, Vona Gábor pedig „Odüsszeuszként bolyong a tengeren.”)

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.