A Jobbik szerint hazudott a Figyelő

A kormánypárti hetilap a honlapján írt arról, hogy tárgyal a DK és a Jobbik. Utóbbi jogi útra tereli az ügyet.

MN
2018. 03. 10. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fényképekkel kiegészített anyagot készített a Figyelő kormánypárti hetilap arról, hogy szerinte a Jobbik Szentesen egyeztetett a Demokratikus Koalícióval. A lap honlapján szombaton közzétett cikk szerint „Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Szabó Zoltán Ferenc, a párt szentesi jelöltje Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció helyi elnökével tárgyalt a héten Szentesen, a Páterház étteremben”. A Schmidt Mária tulajdonában álló, Lánczi Tamás szerkesztésében megjelenő lap azt írta, az étteremből a felek külön jöttek ki, de együtt, Vona autójával távoztak. „Vona titokban érkezett a településre, feltűnése azért volt meglepő, mert bár a választókerületben tartott helyi fórumot, de Szentes városában nem” – állította a kormánypárti lap, amely szerint más választókerületekben is egyeztet a két párt.

A Jobbik közleményben reagált a hírre. Azt írta, sem Szentesen, sem másutt nem egyeztet a DK-val. Aznap, amikor a „leleplező” fotók készültek, Vona Gábor hat helyszínen tartott fórumot Dél-Magyarországon a kampánycsapatával. A Páterház étteremben ebédeltek, az asztaltársaságban csak jobbikosok voltak, Kiss Csaba nem volt ott. „A Figyelő.hu-n megjelent fotón pedig nem a DK-s Kiss Csaba, hanem a Vona Gábort és munkatársait szállító mikrobusz sofőrje látható, aki nemhogy DK-s politikus, de még DK-s szavazó sem volt soha életében” – állítja a Jobbik közleménye. A párt közölte, jogi útra tereli az ügyet, „és várja a Figyelő bocsánatkérését mind a Jobbiktól, mind szegény gépjárművezetőtől”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.