A Momentum sem kertelt a közmédiában: a szóvivő faképnél hagyta a műsorvezetőt

Az MTVA stúdiójában aligha hangozhat el, amiről Hajnal Miklós beszélt: Orbán veje, lánya, Kósa Lajos édesanyjának sertéstelepe.

MN
2018. 03. 22. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő napokban kínos pillanatokat kell átélnie a 80 milliárd forint közpénzből fenntartott közmédiának, mivel törvényi kötelezettsége, hogy a választások közeledtével öt percnyi műsoridőt biztosítson minden országos listát állító pártnak.

Kedden Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője volt az M1 csatorna vendége, aki alaposan kiosztotta a közmédiát, szerdán pedig Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője kapott öt percet.

„A Momentum egyéves, igen sűrű történetében még nem fordult elő, hogy meghívtak volna minket ebbe a stúdióba” – mondta Hajnal, majd kifejtette, hogy mivel Orbán Viktor kerüli a független újságírókkal, ellenzéki politikusokkal való vitákat és beszélgetéseket, ezért a párt Facebook-oldalán megkérte a követőiket, hogy tegyék fel kérdéseiket a miniszterelnöknek, majd Hajnal tolmácsolta is a nézőknek, egyebek mellett azt, hogy hány év teljhatalom kell még ahhoz, hogy a Fidesz nyilvánosságra hozza az ügynökaktákat; miért vonatkoznak más szabályok a külföldön élő magyarok szavazására, mint a határon túliakéra; a kivándorlás vagy a bevándorlás-e a nagyobb probléma ma; miért fontosabbak a stadionok, mint a szegénység felszámolása; hogyan válhatott egy egykori demokrata, nyugati értékeket valló politikusból diktátorokkal barátkozó, a Nyugatot temető diktátorrá.

Ezt követően a Momentum szóvivője feltette a párt kérdéseit is, mások mellett azt firtatta, miért zárt be a Népszabadság; hogy került majdnem minden megyei lap Andy Vajna vagy Mészáros Lőrinc kezébe; Orbán lánya miért képviseli az országot külföldi tárgyalásokon; 20 ezer letelepedési kötvényből hogyhogy csak 20 akadt fenn az átvilágításon; miért orosz hitelből épül Paks II. és miért titkosították a szerződéseket; miért kínai hitelből épül a Budapest–Belgrád vasútvonal és miért épül egyáltalán; Kósa Lajos édesanyjának hogyan lett sertéstelepe; mi van Orbán veje és az OLAF ügyében; hogyan lett Lázár Jánosnak kastélya; és hogyan lehet egy egykori Fidesz-tag a legfőbb ügyész.

A kérdések feltétele után a műsorvezető felhívta Hajnal figyelmét, hogy még maradt fél perce, hogy beszéljen, de a szóvivő nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel és kisétált a stúdióból. A kamera mindaddig követte, amíg a mikroportot le nem vették Hajnal Miklós zakójáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.