Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A Momentum visszalép Szabó Szabolcs javára Csepelen

Dukán András Ferenc szerint ez egy válaszgesztus Juhász Péter szombati visszalépésére.

MN
2018. 03. 25. 10:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Csepelnek az az érdeke, hogy ne Németh Szilárd képviselje a parlamentben, ( ) ezért úgy döntöttünk, hogy visszalépek Szabó Szabolcs javára” – mondta Dukán András Ferenc, a Momentum elnökségi tagja és egyben helyi jelöltje, a párt vasárnapi választmányi ülésén újságírók előtt. Hozzátette: ez egy válaszgesztus az Együtt vezetőjének, Juhász Péternek szombati visszalépésére.

Közös Ország Mozgalom által publikált felmérés szerint a fideszes Németh Szilárd csak ellenzéki összefogással győzhető le a választókerületben. Konklúzióként megállapították, hogy habár magasabb elsődleges szavazataránya miatt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tűnik a legesélyesebb baloldali jelöltnek, ám Szabó Szabolcs nagyobb arányban képes integrálni az ellenzéki szavazókat a szocialisták jelöltjénél.

A Momentum azt kéri, hogy Csepelen az Együtt jelöltjére szavazzanak, listán pedig támogassák a Momentum Mozgalmat.

A Momentum egyébként már korábban három helyen visszahúzta aspiránsait, Fekete-Győr András, a párt elnöke szombaton arról beszélt, hogy közvélemény-kutatás mutassa meg Juhász Péter visszalépése után, ki az ellenzék legerősebb jelöltje Budapest 1. számú választókerületében.

A közösségi oldalán köszönte meg a visszalépést Szabó Szabolcs: „e felelős lépéssel választókerületünk közelebb került ahhoz, hogy együtt ismét legyőzzük Németh Szilárdot, és folytatni tudjam a megkezdett közösségépítő és politikusi munkát”. Hozzátette: úgy látja, Juhász visszalépése után végre elindult valami Budapesten. Azt írta, ezzel más pártok is felismerték: mindenütt egy-egy ellenzéki jelölt kell a rendszerváltás véghezviteléhez és a Fidesz leváltásához. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.