A Momentum visszalépteti három jelöltjét más ellenzéki pártok javára

Fekete-Győr András hasonló gesztusokat vár a többi ellenzéki párt részéről is.

MN
2018. 03. 20. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP, az LMP és a Jobbik egy-egy képviselőjelöltje javára lépteti vissza saját jelöltjét a Momentum – tudta meg az Index. Fekete-Győr András elnök szerint minden párttól elvárható, hogy nyisson a kormányváltás érdekében.

„Nincs idő elhúzódó, eredménytelen tárgyalásokra, kommunikációs blöffökre, többel tartozunk, eljött a döntés ideje” – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

„Az ellenzéki pártok leültek tárgyalni, és perrel álltak fel. Húsz nappal a választások előtt tettekre van szükség, nem perekre” – jelentette ki a pártelnök.

Az elnök bejelentette, hogy három választókerületben lépteti vissza a párt a jelöltjét. A három érintett körzetben az MSZP, az LMP, illetve a Jobbik jelöltje az esélyes.

A három visszalépő momentumos jelölt:

A Momentum 97 választókerületben állított jelölteket, közülük lép most vissza ez a három induló – számol be az Index.

A párt elnöke szerint ez gesztus a többi párt felé, azonban teljes együttműködés nélkül csak nagyon kevés választókerület nyerhető meg, és ha a Momentum képes volt nyitni a többiek felé, akkor szerinte „ez a többi párttól is elvárható, függetlenül attól, hogy MSZP-nek vagy Jobbiknak hívják”.

Végül megjegyezte: a bizonytalan, politikától elfordult szavazók száma azért nagy, „mert egy ilyen ellenzékre nem lehet nyugodt szívvel szavazni. Bízunk benne, hogy ez a gesztus nekik is reményt ad”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.