A többség úgy véli, már nem fogja „szekrényből kieső” csontváz rontani a Fidesz esélyeit

A választók 44 százaléka nem számít „szekrényből kieső” csontvázra.

MN
2018. 03. 12. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkérdezettek 41 százaléka szerint április 8-ig még érheti kellemetlen meglepetés a Fideszt, 15 százalék pedig nem tudott erre válaszolni. A választók 44 százaléka ugyanakkor nem számít olyan „szekrényből kieső” csontvázra, amely jelentősen ronthatja a jelenlegi kormánypártok győzelmi esélyeit – derül ki a Policy Agenda kutatásából, amelyről a Zoom.hu számolt be.

Viszont jelentős különbség figyelhető meg, ha pártpreferencia alapján vizsgáljuk a kérdést: míg a Fidesz–KDNP-szavazók mindössze 27 százaléka véli úgy, hogy kellemetlen meglepetés érheti a pártjukat, addig a Jobbik-szavazók kétharmada és a baloldaliak jelentős többsége kifejezetten számít olyan váratlan fejleményre, amely átrajzolhatja a választások előtti helyzetet.

Azok, akik választani tudtak az „atombombát” ledobó lehetséges személyek közül, legtöbben Soros Györgyöt nevezték meg, de a magyar származású milliárdostól nem sokkal maradt le lapunk tulajdonosa, Simicska Lajos. Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort lehetett még megjelölni. A legtöbben az „Egyéb” kategóriát választották, az ide tartozókat viszont nem vizsgálta a Policy Agenda.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.