Balog Zoltán: A Nyugat hagyjon fel a „moralizáló ítélkezés” kultúrájával!

Ki kell alakítani a párbeszéd új kultúráját az Európai Unióban – mondta Balog Zoltán egy németországi tanácskozáson.

MTI
2018. 03. 03. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi erőforrások minisztere a Szászország tartománybeli Sankt Marienthal kolostorában a kormányzó Kereszténydemokrata Unióhoz (CDU) közel álló Konrad Adenauer Alapítvány (KAS) szemináriumán tartott előadásában kiemelte, hogy a Baltikumtól a Fekete-tengerig húzódó térség uniós csatlakozásával „nem újraegyesült, csak kiegészült” az EU, a valódi egyesüléshez, igazi egymásra találáshoz szükséges párbeszéd elmaradt.

Ennek tulajdonítható az is, hogy Nyugaton még mindig nemigen értik a migrációval kapcsolatban a visegrádi négyekkel és a térség más országaival kialakult nézeteltéréseket, amelyek „valójában többek, mint nézeteltérések” – mondta Balog Zoltán, hangsúlyozva, hogy a migrációs válság során Magyarország volt az egyetlen tagállam, amely betartotta az EU-előírásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.