Belefagyott a víz a vezetékbe, hajléktalanszállóra küldenék a társasház lakóit

A soproni ház lakói hat napja nem tudják használni a vezetékes vizet.

MN
2018. 03. 06. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már hat napja tart az áldatlan állapot egy soproni társasházban, ahol a nagy hideg miatt belefagyott a víz a vezetékekbe. A lakóknak azt a lehetőséget kínálták fel, hogy menjenek hajléktalanszállóra, amit elutasítottak. Az ATV híradójának arról beszéltek, hogy semmilyen tényleges segítséget nem kaptak.

A Tűzoltó utcába lajtos kocsival hoztak vizet, amelyet vödrökben tartanak. Az egyik lakó azt említette, hogy szerda óta nincs vizük, és vasárnapig nem is állt velük szóba senki. Nem tudnak mosni, lehúzni a WC-t, fürdésre sincs lehetőség.

Állítólag fűtetlen az egyik lakás, ahol a fő vezetékből befelé ágazó csőbe fagyott bele a víz. A szolgáltató szerint nem az ő rendszerükben jelentkezett a hiba. Vagy felmelegítéssel, vagy a csövek kicserélésével oldható meg a probléma. A szolgáltató segít, de a megoldás a társasház feladata.

Az épületben magántulajdonú és önkormányzati lakások is vannak, a városi házkezelő jelenleg árajánlatokat kér a vízvezetékek cseréjére. Ugyanakkor az továbbra is kérdés, meddig maradnak víz nélkül a ház lakói.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.