Budai Gyula már tudja, miért vitték vissza a börtönbe Czeglédy Csabát

Fidesz: Nyilatkozzon az ellenzék, hogy ki találkozott Czeglédy Csabával, amíg néhány órán át szabadlábon volt!

MTI
2018. 03. 03. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Czeglédy Csaba egy napig volt szabadlábon, és ez az idő elegendő ahhoz, hogy a bizonyítékokat, amelyek a büntetőeljárásával kapcsolatban keletkeztek, eltüntesse, és az ügyben érintett politikustársaival egyeztessen.

A képviselő szerint az előzetes letartóztatás fő célja, hogy a gyanúsított ne tudjon összebeszélni társaival, így ne tudja meghiúsítani az eljárást.

Ezek az elvek súlyosan sérültek azzal, hogy Czeglédy Csaba szabadlábra került – mondta Budai Gyula. Úgy véli: a joggal való visszaélés tipikus esete, hogy a politikus országgyűlési képviselőjelöltként mentelmi jogot szerzett, így elhagyhatta az előzetest.

Budai Gyula szerint az MSZP és a DK továbbra is falaz Czeglédy Csabának, ezért szólította fel Karácsony Gergelyt, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, Molnár Gyulát, az MSZP, és Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, hogy mondják el, találkoztak-e, kapcsolatba léptek-e Czeglédy Csabával. Nem véletlen az sem, hogy – mint hozzátette – a „maffiabaloldal” ügyvédjének mentelmi jogával kapcsolatos nemzeti választási bizottsági ülésen az MSZP–Párbeszéd által delegált testületi tag is úgy szavazott, hogy ne függesszék fel a politikus mentelmi jogát.

A csalással vádolt Czeglédy Csabát csütörtökön engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megilleti a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, és a Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezni fogja előzetes letartóztatásba helyezését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.