Czeglédy példáját követve szabadulna a volt DK-s politikus

Kőrös Gusztáv is jelöltette magát az országgyűlési választásokon.

MN
2018. 03. 09. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt DK-s Kőrös Gusztáv is követné Czeglédy Csaba példáját: úgy szabadulna a rácsok mögül, hogy jelöltette magát az országgyűlési választásokon – írja a Magyar Idők.

A lap szerint Kőrös Gusztáv összegyűjtötte a megfelelő számú, érvényes országgyűlési képviselőjelölti ajánlást a Bács-Kiskun megyei 3-as választókörzetben, így a határozat jogerőre emelkedése után megilleti a mentelmi jog és vele együtt a szabadság. A Demokratikus Koalíció egykori tagja legkorábban hétfőn szabadulhat.

Kőrös csütörtökön 16 óráig reménykedhetett abban, hogy szabadulhat az előzetes letartóztatásból. Ekkor vált volna jogerőssé a képviselőjelöltsége a Minden Szegényért Párt színeiben, ám egy magánszemély kevéssel a határidő előtt megfellebbezte a választási bizottság március 5-én a nyilvántartásba vételről hozott határozatát, így az nem emelkedett jogerőre.

A Magyar Idők azt írja, a fellebbezésről várhatóan pénteken dönt a Nemzeti Választási Bizottság, azonban a grémium határozatával szemben is van jogorvoslati lehetőség, így az csak hétfőn válhat jogerőssé.

A Magyar Idők felidézi: Kőrös Gusztávra és csapatára tavaly októberben csaptak le a terrorelhárítók, a politikus ugyanis társaival a Terrorelhárítási Központ munkatársának adta ki magát egy Kaposvár környéki településen. Nyolcvanmillió forint kenőpénz fejében, politikai kapcsolataikra hivatkozva azt ígérték egy vállalkozónak, hogy megnyerhet egy több száz milliós közbeszerzési pályázatot. Kőrös Gusztáv a bajai videóbotrány kapcsán vált közismertté, a Központi Nyomozó Főügyészség négyrendbeli, közvetett tettesként elkövetett hamis vád bűntette miatt emelt vádat a politikus ellen. A bírósági eljárás jelenleg is folyamatban van – teszi hozzá a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.