„Czeglédy úr jelezze, amikor Gyurcsánynak előkészíthetjük a zárkát”

A politikus azt állítja: megpróbálták rávenni, hogy Gyurcsány Ferenc ellen valljon.

MN
2018. 03. 01. 20:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czeglédy Csaba azt állítja: megpróbálták rávenni, hogy Gyurcsány Ferenc ellen valljon. 

„Amikor én visszakérdeztem, hogy ha én bármit akarnék mondani, azt hogyan és miként jelezzem, »Czeglédy úr, jelezze, amikor Gyurcsánynak előkészíthetjük a zárkát«. Ez a mondat így elhangzott. Én azt gondolom, hogy ebből a mondatból egyértelműen lehetett tudni, hogy egyébként mire megy a játék. Másrészről pedig, ugye, az MSZP–DK Botka László, illetve Gyurcsány Ferenc belekavarása ebbe az ügybe. A kormánypárti sajtót követtem én nyomon a zárkában, hiszen azért tévé volt az alapcsatornákkal. Tehát egyértelmű volt, azon a napon kérdeztek engem, azon a napon kaptam egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy miért nem könnyítek a saját magam helyzetén, amikor este megnéztem, hogy egy kormánypárti politikus arról beszél, hogy a DK-hoz és az MSZP-hez kerülhettek ezek a pénzek” – fogalmazott Czeglédy Csaba a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Arról is beszélt, azért nem találtak nála bűncselekményre utaló vagyont, mert nincs, minden vagyona az adózott jövedelméből származik.

Közölte, hogy „a Fidesz irányította hatóság” beavatkozott a 2018-as választásokba, valamint azt mondta: ő is és a cége is sokaknak az útjában volt. 

Szerinte száznál kevesebb olyan ember van, aki nem kapta meg a fizetését azért, mert zárolták a cég és az alvállalkozók számláját, ellehetetlenítették a munkát. Azt mondta, minden károsultat ki tudnának fizetni.

Mint mondta ő és a hozzátartozói is kaptak különböző jelzéseket és „jó tanácsokat”, hogy „köpje szembe magát, és tegyen meg olyan dolgokat, amiket az ember józan fejjel nem tenne meg”.

Azt is mondta, hogy nem akarja elhagyni az országot, hiába vádolták ezzel, mert ez a hazája.

Hozzátette, hogy még be sem ért Budapestre, a kezébe nyomták az Elios eddig elő nem került dokumentumait. „Elég sokat tudok, ezért is akarták, hogy előzetesben maradjak” – mondta.

Mint megírtuk, Czeglédy Csaba csütörtökön került szabadlábra: az ügyészség közölte, hogy – jogszabályi kötelezettségének eleget téve – megszüntette a több mint hatmilliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított politikus előzetes letartóztatását. Ugyanis miután hivatalosan igazolást nyert, hogy Czeglédy Csabát jogerősen képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, a képviselőkkel azonos mentelmi jog illeti meg.

A Csongrád Megyei Főügyészség Czeglédy mentelmi joga felfüggesztésének indítványozására tett előterjesztést a Legfőbb Ügyészség felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.