Döntöttek a Jobbik mobil plakátjairól: nem volt jogellenes a lebontás

A párt fellebbez a döntés ellen.

MN
2018. 03. 12. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt jogellenes a Jobbik kaposvári mobil plakátjainak lebontása a helyi választási bizottság szerint – írja a Hír TV.

Miháldinecz Gábor, a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje a döntéssel kapcsolatban közölte: a Jobbik fellebbez a döntés ellen. „Ez a helyi választási bizottság – a legfinomabban is fogalmazva – etikátlanul lett összehívva, hiszen 15 óra 24 perckor hívtak fel telefonon, hogy 15 óra 30 perckor fog összeülni a bizottság, ha gondolom, részt vehetek rajta, hiszen én voltam a panasztevő. Úgy fordultam vissza vidékről, hogy odaérjek, és akkor nagy kegyesen felajánlották, hogy akkor 4 órakor esetleg össze tudunk ülni, addig tudnak várni” – jelentette ki.

A párt szerint a város önkormányzata hivatali visszaélést, rongálást és lopást követett el akkor, amikor lebontotta és elszállította a tíz mobil óriásplakátjukat Kaposváron. A felek közt az után alakult ki vita, hogy a kaposvári városvezetés plakátonként húsz négyzetméterre akart közterület-foglalási díjat szedni, míg a Jobbik plakátonként másfél négyzetméterrel számolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.