Egy kis burkolt sorosozás a bolgár nemzeti ünnepen is belefért a kormánynak

Soltész Miklós szerint „ma is veszélyeztetik kultúránkat, önállóságunkat, kereszténységünket”.

MTI
2018. 03. 03. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadságért, függetlenségért küzdeni kell – hangoztatta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a magyarországi bolgár nemzetiség budapesti megemlékezésén. Soltész Miklós a Bulgária nemzeti ünnepén tartott megemlékezésen azt mondta: a középkor és a XX. század történelmét ismerők tudják, mekkora érték a függetlenség, és „micsoda küzdelem kell ahhoz, hogy megmaradjunk bolgárnak, magyarnak”.

Ahhoz, hogy kultúránkat, önállóságunkat, kereszténységünket megőrizzük, küzdeni kell – emelte ki az államtitkár, hozzátéve: ezeket most is veszélyeztetik. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt is elmondta: a magyar kormány támogatja a bolgár közösség – egyházi és kulturális – törekvéseit. A magyar kormány a közösség művelődési házának felújítására 200 millió, a bolgár kormány pedig 100 millió forintot ad – emelte ki Soltész Miklós.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.