Elhunyt Rozgonyi Ernő, a MIÉP pénzügyminiszter-jelöltje

Kedden reggel akarta leadni a csaknem 800 támogató aláírását az óbudai Városházán.

MN
2018. 03. 05. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tragikus hírről ad tájékoztatást a MIÉP a Facebook-oldalán. Mint írják, vasárnap éjjel tragikus hirtelenséggel elhunyt Rozgonyi Ernő közgazdász, a párt országgyűlési képviselője, tanácsadója, aki a tavaszi választásokon a MIÉP óbudai képviselőjelöltjeként indult. Szombat éjszaka lett rosszul, majd a székesfehérvári kórházba szállították, ahol egy nap után elhunyt. Kedden reggel akarta leadni a csaknem 800 támogató aláírását az óbudai Városházán.

A politikus feleségét nem értesítette a kórház, így csak másnap, látogatásakor szembesült vele, hogy férje elhunyt. Halála körülményei kivizsgálásra szorulnak – jegyzi meg a MIÉP közleménye.

A pénzügyminiszter-jelölt magas rangú katonacsaládban Budapesten született 1933. augusztus 16-án. Sorkatona volt, amikor 1956. október 24-én az OLLEP Építő Törzs tisztjei bezárták a körletbe, majd november 4-én a szovjet Vörös Hadsereg lefegyverezte, másnap szélnek eresztette a büntető-építő század valamennyi tagját. A hadseregben megismerte a kommunisták züllöttségét és bűnszervezeti működését. 1966. október 16-án lett a Pénzügyminisztérium alkalmazottja, ahol építőipari pénzügyi kérdésekkel foglalkozott. 1992 tavaszán a Kincstári Vagyonkezelő gazdasági igazgatójává nevezték ki. 1998–2002 között a Magyar Igazság és Élet Pártja országgyűlési képviselőjeként frakcióvezetői és szakbizottsági feladatokat látott el.

A párt elnöksége megdöbbenve értesült a szomorú hírről, és kimondja mindazok felelősségét halálában, akik életét úgy a múltban, mint a jelenben megnehezítették – jegyzik még meg a közleményben. 

A Magyar Igazság és Élet Pártja saját halottjának tekinti Rozgonyi Ernőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.