Élő adásba hívták a Jobbik-szóvivőt, alaposan kiosztotta a köztévét

Két év után először szerepelt jobbikos politikus az M1-en, ki is használta az öt percet.

2018. 03. 21. 12:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhárom országos pártlistát vettek nyilvántartásba az április 8-ai országgyűlési választásokra. A parlamenti frakcióval rendelkező pártok ezekben a napokban 5-5 percben ismertethetik programjukat a kézmédia élő adásában.

A Jobbik öt percét az M1 hírcsatornán rendhagyó módon használta fel Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kedd este, mert bár a párt korábban már nyilvánosságra hozta 64 oldalas politikai programját, ezt a rövid időt a politikus méltatlanul kevésnek tartja arra, hogy az ország irányításával kapcsolatos elképzeléseikről beszéljen.

Nagyságrendileg két év után jutottam be újra a köztelevízió stúdiójába

– ütötte fel monológját az ellenzéki párt parlamenti képviselője, példátlannak, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezve azt, ami a Fidesz–KDNP kormányzata idején köztájékoztatás címén zajlik „a Fidesz–KDNP nyomására, hatására és eszközeként”.

Mint elmondta, a Jobbikról 0-24 órában megy a hazudozás anélkül, hogy őket az adófizetők pénzén működtetett közszolgálati televízióban meghallgatnák. Szerinte nem mehet tovább, hogy a Jobbik nem reagálhat a vádakra és hazugságokra.

Részletekbe menve kifejtette, a Médiatanács vezetőjét egy személyben nevezte ki Orbán Viktor 9 évre, tagjai között pedig csak a Fidesz delegáltjai ülnek, hiába is lehetne tőlük elvárni, hogy a kormánypártok elleni panaszokat befogadják.

Ha a magyar emberektől azt várjuk, hogy felelősen tudjanak dönteni, akkor ehhez nélkülözhetetlen az, hogy a megfelelő információkat számukra biztosítsák.

Úgy véli, hogy ha egy ellenzéki politikus valamely kormánypártira rossz fényt vető, köztörvényes bűncselekményre vagy visszásságra utaló felszólalással jelentkezik, máris beindul a karaktergyilkosság.

Mirkóczki beszüntetné a közszolgálati médiában zajló félelemkeltést és agymosást, szerinte vissza kell adni a sajtó munkásainak a szabadságot, azt a szakmai keretet, amiben a munkájukat végezni tudják. Ez a valódi tétje szerinte a 2018-as választásnak, hisz az újságírók munkája segít az embereknek jó döntést hozni. – Ez nem szolgáltatás, ez nem információátadás, hanem a kormány pressziójára végrehajtott kormánypropaganda. Szembefordítják az időseket a fiatalokkal, a határon túli magyarokat az anyaországiakkal, nyugdíjasokat a dolgozókkal.

Az 5 perces adást itt lehet megtekinteni, igaz, szerda kora délután egy időre törölték a hirado.hu-ról, majd visszakerült (ezért a cikk egy korábbi változatában azt írtuk, törölték – a szerk.). A Jobbik Youtube-csatornája ugyanakkor a biztonság kedvéért megőrizte: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.