Elrendelték a nyomozást a gyanús orosházi aláírások miatt

Az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje tett feljelentést az ügyben.

MN
2018. 03. 09. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte a nyomozást a rendőrség az MSZP orosházi országgyűlési képviselőjelöltje által tett feljelentés ügyében – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken közleményben az MTI-t. Mint írják, a nyomozást a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelték el.

A napokban Füvesi Sándor, az MSZP–Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese Orosházán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közokirat-hamisítás, személyes adatokkal való visszaélés és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesznek az Orosházi Rendőrkapitányságon.

Füvesi Sándor elmondta, hogy a párt delegáltja több gyanús aláírást talált az egyéni országgyűlési választókerületi választási bizottság ülésén: olyanok aláírása is szerepelt az íveken, akik biztosan állítják, hogy nem írták alá azt, és volt olyan eset is, amikor különböző pártok ajánlóívein megegyezett az aláírók sorrendje. Hozzátette: ő is szerepel ajánlóként öt jelöltnél, miközben már nyilvántartásba vett képviselőjelöltként indul a választáson Békés megye 4. számú választókerületében.

Gőgös Zoltán elképzelhetőnek tartotta, hogy a négy évvel ezelőtti adatok kerültek ki a nyilvántartási rendszerből. Mint mondta, Füvesi Sándor esetén a régi lakcímével írták alá az íveket.

Füvesi Sándor a Hír TV-nek korábban azt mondta, „maffiaszerű másolás” történt Orosházán. – Gyakorlatilag ebben az országban mindent ellopnak, megpróbálták elcsalni a választást is. A jog eszközével sikerült fellépni, a hat fellebbezésünkből kettőnek helyt adtak, így két képviselőjelöltet leléptettek a színről. Több esetben is megmaradt a gyanú. A Kúriához fogunk ezekben az esetekben fordulni – fogalmazott.

A körzet fideszes parlamenti képviselője, Simonka György pedig baloldali ármányt sejt a háttérben. – Baloldali kötődésű emberek jelennek meg nyolc-tíz pártnak a listáján is. Én is megkérdeztem a választási bizottságot egy hivatalos beadványban, hogy miért nem zárták ki ezeket a jelölteket és pártokat. Egyelőre a bizottság nem tudta tárgyalni a beadványomat. Kíváncsian várom, hogy mi fog történni. Az egyértelműen látszik, hogy valami csel lehet a dolgok mögött. Azt is el tudom képzelni, hogy a Jobbik, amely pártszövetségre törekszik most az MSZP-vel, éppen lábon lőtte az MSZP-t. Nem tudjuk, ki állhat mögötte, lehet, hogy valamilyen baloldali árulás történhetett – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.