Gyanús közbeszerzést talált Márki-Zay Péter

Volt cég, amely tapasztalat nélkül olyan munkával keresett több száz milliót, amelyet a város is el tudott volna végezni.

MN
2018. 03. 09. 6:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több szerződést is átnézett szakértőkkel, és gyanús közbeszerzésre bukkant Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester a Hír TV Egyenesen című műsorában elmondta: volt cég, amely tapasztalat nélkül olyan munkával keresett több száz millió forintot, amelyet a város is el tudott volna végezni.

– Az a pályázó, aki sohasem foglalkozott ezzel a tevékenységgel, beszerezte a termékeket, értékesítette a városnak, és ezzel háromszázmillió forintos hasznot realizált. Ha a város közvetlenül kereste volna meg ezeket a beszállítókat, akkor egyéves építményadó összegét spóroltuk volna meg. Tehát még egy évig nem kellett volna építményadót fizetni magánszemélyeknek Hódmezővásárhelyen – nyilatkozta a polgármester.

Arról is beszélt, hogy valóban használ mikrofont, ami elsősorban „memóriasegítő” számára. – Onnantól kezdve, hogy valamit megbeszéltünk, vissza lehet emlékezni, pontosan mi hangzott el – jelentette ki. Szavai szerint folyosón nem vett fel semmit, de olyan volt, hogy kirakta az asztalra, és ezt jelezte is.

Azt mondta, az aljegyző nyilatkozatának egyetlen bekezdése sincsen, „ami ne lenne hazugság”, és arra kérte, járuljon hozzá a hangfelvételek nyilvánosságra hozásához. – Akkor én a Facebookra felteszem, és mindenki meggyőződhet róla, ki mond igazat – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy tényleg csökkentette-e sok köztisztviselő fizetését, Márki-Zay azt mondta: a fizetése senkinek nem csökkent, az illetményalapot megemelték. A személyi bérek felülvizsgálata pedig még nem történt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.