Hadházy: Ezen már csak nevetni tudok

Az LMP-s társelnök elmondta, szerinte mi lesz az egy biztos haszna Ron Werber távozásának.

Lakner Dávid
2018. 03. 08. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy haszna már biztosan lesz Ron Werber távozásának: a Fidesznek új érveket kell találnia az LMP-vel szemben – erről beszélt lapunknak Hadházy Ákos. Az LMP társelnökét azzal kapcsolatban kerestük meg, hogy a hírhedt tanácsadó szakított a zöldpárttal. Az egykor a szocialistákat segítő, negatív kampányairól ismert szakember felmondásának okai egyelőre nem ismertek. Az LMP egyik elnökségi tagja arról beszélt a 444-nek, hogy Werber „impulzív” személyisége problémákat okozhatott, és „kampánytechnikai nézetkülönbségek” léptek fel.

Hadházy elmondása szerint mindig, amikor a kormányt szembesítette valamilyen üggyel, az volt a válasz, hogy ezt biztosan Ron Werber diktálta neki. A politikus sajnálja, hogy a szakember távozik, de az okokról nem tudott bővebben nyilatkozni. Mint hozzátette, a kampányban, a mozgósításban, a plakátolásban adott tanácsokat, és szerinte jó munkát végzett.

Tervezik-e új tanácsadó szerződtetését – kérdeztük a társelnöktől. Hadházy elmondta: a kampánytervek már készen vannak, „nagyobb probléma, hogy nincs nagyon hol kampányolni”. A politikus szerint a plakátpiac is a kormánynak kedvez, és a Fidesz egy médiabirodalmat is használ arra, hogy a propagandáját terjessze. „Amink van, az az igazunk: Hódmezővásárhely is mutatta, hogy az emberek többsége el akarja küldeni ezt a kormányt” – tette hozzá.

Hadházy Ákost kérdeztük a kormánypárti médiában most ellene indult hadjáratról is. Szerdán lapunk is beszámolt róla, hogy egy hónapja autójából ellopták a pilótatáskáját, tartalmát pedig Andy Vajna újságja, a Bors szemlézte. A bulvárlap lejárató jellegű cikke állította, a politikus milliókat költött eddig a hobbirepülésre. Hadházy Facebook-posztban tagadta a becsült költségeket. A kormánymédia egyébként már egy évvel ezelőtt ezzel a témával igyekezett támadni az LMP társelnökét, olyan érveket bevetve, mint hogy a repülés környezetszennyező szórakozás. A képviselő akkor lapunknak azt mondta, ha dohányzott volna, az éppenséggel többe került volna életében, mint a repülés.

A politikus hívásunkkor épp a Budapesti Rendőr-főkapitányságon ült, arra várva, hogy megtehesse a feljelentését. „Eddig bíztam benne, hogy csak elvesztettem a táskát, de most már látni, hogy ellopták” – fejtette ki, hozzátéve, hogy személyes adattal való, jelentős érdeksérelmet okozó visszaélés miatt tesz feljelentést. Megjegyezte: az ötvenes években ha valaki szúrta a hatalom szemét, elvitték az Andrássy út 60.-ba, ma viszont már a médiagépezetet vetik be az ilyen emberekkel szemben.

Hadházyt kérdeztük a Magyar Idők legújabb cikkéről is, amelyben arról írtak, hogy különböző módokon próbált hozzájutni szomszédja lakásához. A politikus a délelőtti Facebook-posztjára utalt, ahol már leírta: említett szomszédja valójában éveken át ingyen használta a vizüket, valamint a tűzifát is ők hordták nekik hetekig. „Acsádi Hadházyék ingatlanján keresztül kapta a vizet, amit a fürdőszoba felújításakor elzártak. A lakásában azóta sincs víz” – írta a Magyar Idők. Ehhez képest Hadházyék egy felújítás során, véletlenül tudták meg, hogy a férfi mindvégig ingyen használta az ő vizüket. Ez azóta sem változott, ahogy Facebook-oldalán írta: saját pénzen készítettek egy átkötést, és azóta is ingyen vételezte az idős férfi a vizet.

„A társasház teteje – szakértői jelentéssel dokumentálva – veszélyesen rossz állapotba került, ezt valóban megcsináltattuk, és a szomszédommal valóban megbeszéltük, hogy eltartási szerződés fejében nem kell fizetnie a költségeket. Ezt azonban az egyik lánya az utolsó pillanatban megakadályozta, és a maga nevére íratta édesapja nevéről a lakást” – fejtegette Hadházy. Hozzátéve még: „szomszédomat valóban elvitte a mentő, miután édesapám hetekig hordta neki fel a fát, hogy ne fagyjon meg, és hetekig kérte szomszédom lányait, hogy intézkedjenek az ápolásáról. Méltatlan ezeket leírni, de hát muszáj.” 

Ennél is tovább ment a Demokrata „portréja”, amelyben gyakorlatilag ördögi karakternek állították be az LMP-társelnököt. Egy idézet a cikkből: „Milyen ember tehát Hadházy Ákos? »Gátlástalan, aljas, hazug, mániákus, jellemtelen, gyűlölködő, bosszúálló, számító « – ilyesfajta válaszok záporoznak.” A politikus lapunknak elmondta: mindezen már csak nevetni tudott. „Egyszer valóban rövidnadrágban mentem a templomba, ennyi igaz, de ez a cikk is tele van rágalmakkal. Azon már csak röhögni lehet, hogy a következő vádpont szerint túl jól orgonáltam, és ez ízléstelen” – tette hozzá. Hadházy szerint az ideje véges, és nem bízik már abban, hogy jogi úton eredményt lehet elérni az összehangolt támadások ellen. Az édesapját zöldbáróként beállító írások kapcsán folyó pereket is már jó ideje húzzák – mondta el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.