Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Hadházy szerint az LMP-be is be van ágyazódva a Fidesz

Az LMP társelnöke azt mondta: lemond, ha április 8-án többséget szerez a Fidesz.

MN
2018. 03. 28. 19:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnal lemond, ha április 8-án többséget szerez a Fidesz, és erre biztat minden ellenzéki vezetőt – mondta Hadházy Ákos az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint a kormánypárt minden ellenzéki pártba beférkőzött, és ez alól az LMP sem kivétel.

Hadházy arra is kitért: az viseli meg a legjobban, amit a családjával művel a kormánymédia. „Lehet fokozni az aljasságot” – fogalmazott a politikus, aki leszögezte, hazugság, hogy az édesanyja licitált a földárverésen, az ugyanakkor igaz, hogy jelentkezett volna, ha nem indul helyi gazda. Mivel az utóbbi megtörtént, meghiúsult a próbálkozás, a szülei nem jutottak földhöz. Hozzátette: minden állításért perel, éppen ma is megnyert egy ügyet. Szerinte egyébként borzasztóan fél a Fidesz, ezért vádolja azzal, hogy sanyargatja a szomszédját, strómanhálózatot üzemeltet, vagy rövidnadrágban megy templomba. „Ez az egy igaz” – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Barta János zuglói képviselőjelöltet felszólították a lemondásra – mert mint kiderült, a Fidesz gyűjtött neki aláírásokat –, elmondta: ha a jelölt nem száll ki, akkor jogászokkal fognak fellépni azért, hogy eltűnjön mellőle az LMP-logó. Arra a kérdésre, biztos-e abban, hogy Barta volt az egyetlen, akinek gyűjtött a Fidesz, úgy fogalmazott: abban sem biztos, hogy a Jobbiknak vagy az MSZP-nek nem gyűjt a Fidesz. Hozzátette ugyanakkor, hogy egyelőre nem érti az ügyet, azt viszont kiemelte, hogy ha az LMP zuglói szervezete összejátszik a Fidesszel, akkor feloszlatják.

Hadházy tapasztalatai szerint minden ellenzéki pártba be van ágyazódva a Fidesz. Arra a kérdésre, hogy ez igaz-e az LMP-re is, azt mondta, természetesen. Azzal kapcsolatban, kire gyanakszik, nem válaszolt – kijelentette, hogy nem fog a nyilvánosság előtt a párt belső ügyeiről beszélni. Ugyanakkor hozzátette: vannak sejtései, de április 8-a előtt nem szabad erről beszélni.

A politikus a műsorban bejelentette: ha a választás után többséget szerez a Fidesz, akkor azonnal lemond, és erre biztatja az összes ellenzéki vezetőt. De bízik abban, hogy erre nem kerül sor.

A Fidesz szerdán közölte: a zuglói Fidesz a zuglói LMP-t vagy annak jelöltjét semmilyen módon nem segítette, és minden jogszabályt betartva járt el. Az ellenzéki pártok a jelenlegi kampányban láthatóan mindenre képesek – fűzte hozzá.

„Ha bármelyik párt vagy képviselőjelölt törvénysértést észlel, akkor kötelessége a szükséges jogi lépéseket megtenni, ellenkező esetben bűnpártolást követ el. Mi a magunk részéről mindig így járunk el, és arra kérjük az ellenzéki pártokat is, hogy ha törvénysértést észlelnek, tegyenek feljelentést az ügyben, de a pénz és a hatalom megszerzéséért folyó torzsalkodásukból a Fideszt hagyják ki” – fogalmazott a kormánypárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.